Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale

Postat pe: 09-07-2015
(0)

Ingrediente

faina integrala de secara – 250 g
zahar brun – 125 g
dovlecei – 2 buc
iaurt grecesc – 150 g
ulei – 60 ml
extract de vanilie – 1 lingurita
cacao – 40 g
praf de copt – 1 lingurita
un praf de sare
Glazura:
frisca lichida – 200 ml
ciocolata neagra – 150 g
zahar pudra – o lingura cu varf
vanilie – 1 lingurita
migdale feliate pentru decor- 100 g

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Taiati in cuburi dovleceii cu tot cu coaja si puneti-i in blender, impreuna cu iaurtul, zaharul si vanilia
Mixati pana obtineti un piure fin
Amestecati intr-un bol faina, cacao, praful de copt si putina sare
Turnati amestecul lichid peste cel solid si amestecati cu o spatula
Tapetati cu hartie de copt o tava si rasturnati compozitia
Puteti folosi o tava dreptunghiulara sau patrata, in functie de cat de inalta doriti sa iasa prajitura
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si coaceti 30 de minute
Verificati daca este gata apasand usor cu mana, iar blatul se simte ferm (interiorul va fi umed)
Lasati prajitura sa se raceasca putin si pregatiti glazura
Puneti la incalzit frisca lichida cu zaharul si turnati-o fierbinte peste ciocolata rupta bucatele
Adaugati vanilia si omogenizati bine, apoi lasati sa se raceasca putin
Taiati prajitura in cuburi, apoi turnati glazura si presarati feliile de migdale prajite
Lasati prajitura la frigider o ora
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale