Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale

Ingrediente

  • faina integrala de secara – 250 g
  • zahar brun – 125 g
  • dovlecei – 2 buc
  • iaurt grecesc – 150 g
  • ulei – 60 ml
  • extract de vanilie – 1 lingurita
  • cacao – 40 g
  • praf de copt – 1 lingurita
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • frisca lichida – 200 ml
  • ciocolata neagra – 150 g
  • zahar pudra – o lingura cu varf
  • vanilie – 1 lingurita
  • migdale feliate pentru decor- 100 g

Mod de preparare

Taiati in cuburi dovleceii cu tot cu coaja si puneti-i in blender, impreuna cu iaurtul, zaharul si vanilia
Mixati pana obtineti un piure fin
Amestecati intr-un bol faina, cacao, praful de copt si putina sare
Turnati amestecul lichid peste cel solid si amestecati cu o spatula
Tapetati cu hartie de copt o tava si rasturnati compozitia
Puteti folosi o tava dreptunghiulara sau patrata, in functie de cat de inalta doriti sa iasa prajitura
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si coaceti 30 de minute
Verificati daca este gata apasand usor cu mana, iar blatul se simte ferm (interiorul va fi umed)
Lasati prajitura sa se raceasca putin si pregatiti glazura
Puneti la incalzit frisca lichida cu zaharul si turnati-o fierbinte peste ciocolata rupta bucatele
Adaugati vanilia si omogenizati bine, apoi lasati sa se raceasca putin
Taiati prajitura in cuburi, apoi turnati glazura si presarati feliile de migdale prajite
Lasati prajitura la frigider o ora

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa