Negresa cu ciocolata, visine si bezea

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Negresa cu ciocolata, visine si bezea

Ingrediente

  • un praf de sare
  • 150 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 gr visine fara samburi
  • 2 lingurite rom
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Untul il punem intr-un bol de inox, impreuna cu ciocolata rupta bucatele.
Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata si untul sunt complet topite.
Luam bolul de pe baie de aburi, lasam amestecul sa se raceasca.
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul.
Incorporam treptat amestecul de ciocolata cu unt, adaugam laptele.
Punem praful de copt, faina, cacaoa si mixam bine. La final adaugam si esenta de rom.
Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma.
Acestea din urma, le punem peste compozitia cu ciocolata si le amestecam usor, cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.
Turnam compozitia de negresa, o nivelam, iar deasupra asezam visinele.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura de 170 de grade, pentru 25 de minute.
Cand au trecut vreo 20 de minute de cand prajitura este in cuptor, ne apucam de bezea.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cand au devenit spuma, punem zaharul si mixam pana este bine topit.
La final adaugam si zeama de lamaie, mai amestecam pana este si aceasta incorporata.
Dupa ce au trecut cele 25 de minute, scoatem prajitura, punem bezeaua intr-un pos.
Facem moate de bezea pe toata suprafata prajiturii, o reintroducem in cuptor pentru maxim 10-12 minute.
Cand este gata, deschidem usa cuptorului si o lasam sa se racoreasca cam 20 de minute acolo, apoi o scoatem de tot din cuptor.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Supa crema de legume cu cascaval afumat
Bucataras.RO

Supa crema de legume cu cascaval afumat

Nu-s fana supe creme, dar uneori ma lovesc niste pofte si ma apuc sa-mi fac poftele. Mi se spune ca-s foarte mofturoasa,...

Supa crema de legume cu cascaval afumat
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere