Negresa cu Cafea (de Post)

Postat pe: 19-11-2013
(2)

Ingrediente

o cana de zahar
o cana ulei
3 cani faina
o cana cafea (cafeaua se face din 250 ml apa +4 linguri cafea macinata+2 linguri zahar)
o lingurita bicarbonat de sodiu
o lingura zeama de lamaie
5 linguri pline cu gem de prune (gemul se poate folosii dupa preferinta fiecaruia)
3 linguri cu cacaua
o lingura scortisoara
o lingura cafea macinata
zahar pudra pentru decor
cana folosita pentru masurarea ingredientelor are 250 ml

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara cafeaua (cafeaua se face din 250 ml apa +4 linguri cafea macinata+2 linguri zahar) si se lasa sa se raceasca.

Zaharul se amesteca cu uleiul, dupa care se adauga treptat cafeaua racita. Se amesteca bine aceste ingrediente, dupa care se adauga pe rand: bicarbonatul stins in zeama de lamaie, faina, dulceata, cacaua, scortisoara si cafeaua.

Toate aceste ingrediente se amesteca bine, dupa care compozitia se pune intr-o tava (tava mea a avut38x26cm) tapetata cu hartie de copt.

Prajitura se pune pune in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana ce trece de testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra, cu ajutorul unei strecuratoare si se portioneaza in bucati potrivite.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Negresa cu Cafea (de Post)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

d_dana_a
•  02.12.2013 19:58:12

Cu placere ......Ma bucur ca prajiturica a avut succes ;)
:* :* :*

alejoe
•  30.11.2013 16:16:12

DANA buna prajitura am facut-o si toti au apreciato , multumim

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Negresa cu Cafea (de Post)