Negresa cu branza si cirese

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Negresa cu branza si cirese

Ingrediente

  • pentru negresa:
  • 150 g unt
  • 4 oua mari
  • 6 linguri zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • 150 ml iaurt de baut
  • 250 faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • pentru crema de branza:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 4 linguri zahar brut
  • 3 oua
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • in plus:
  • 300 gr cirese fara samburi
  • optional pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar brut
  • 100 g smantana grasa
  • cirese intregi

Mod de preparare

Pentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare. Adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Ciocolata o topim pe baie de aburi. Adaugam la mixtura de unt, cate 2-3 linguri din ingredientele uscate, plus 2 linguri din laptele batut. Mixam usor la inceput, pentru a nu imprastia cu faina, apoi continuam sa mixam la viteza mare, pana la incorporarea completa. Procedam la fel pana terminam de incorporat ingredientele umede cu cele uscate. La sfarsit, adaugam ciocolata topita si mixam pana la incorporare.
Pentru crema de branza: mixam branza de vaci cu zaharul, pana obtinem o crema fina si zaharul s-a topit. Adaugam ouale si vanilia si mixam pana la incorporarea completa.
Pentru asamblare: intr-o tava dreptunghiulara cu inel detasabil, punem hartie de copt. Punem pe fundul tavii, ceva mai mult (aproximativ 3/4) din aluatul de negresa. Nivelam bine aluatul, batem putin tava de masa, pentru a intra aluatul peste tot, punem peste aluatul de negresa crema de branza, nivelam cu grija sa nu se intrepatrunda prea mult aluatul cu branza, peste branza punem ciresele, iar deasupra, punem restul de aluat de negresa. Nivelam cu dosul unei linguri sa distribuim uniform aluatul. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 45-50 minute. Faceti testul cu scobitoarea si, daca mai este necesar, mai lasati la cuptor inca 10 minute. Lasati sa se raceasca prajitura complet, portionati si decorati cu moate de frisca. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa