Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare. Adaugati zaharul in 4-5 reprize si bateti dupa fiecare tura, pana se topeste tot zaharul si rezulta o spuma- crema, tare si lucioasa.
Adaugati in 5-6 ture, faina cernuta si omogenizati usor dupa fiecare, cu ajutorul unei spatula. Adaugati untul topit si racit, omogenizati, apoi zeama de lamaie, omogenizati usor, coaja confiata de portocale sau zaharul vanilat si omogenizati din nou.
Incalziti bine cuptorul la treapta cea mai mare (8 din 8).
Puneti suporturile de hartie in locasele de muffins si umpleti-le cu amestecul de albusuri, pana la 3/4 din inaltime. Decorati cu bucatele de rahat colorat, stafide, migdale (nuci, alune) pisate, fulgi de ciocolata - cu ce aveti din ele sau cu un mix.
Dati la cuptorul foarte bine incins si micsorati focul la foarte mic (treapta 1 din 8), imediat ce ati introdus tava. Coaceti aproximativ 25-30 min sau pana ce sunt rumenite frumos si albusul intarit. Incercati sa nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min.
Au o textura pufoasa, parca putin gumate, cu un gust usor acrisor de la zeama de lamaie, intr-un cuvant - aparte, deosebite!
Cu noul blender personal Breville Blend Active Pro, pregatesti multe bauturi misto! Ingredientele le-ai adaugat, ai mixat si...
Smoothie de piersici si suc de portocaleAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii