Muffins Din Albusuri

Complexitate
redusa
Muffins Din Albusuri

Ingrediente

  • Pentru 17-18 bucati :
  • -6 albusuri
  • -200 g zahar praf
  • -un praf de sare
  • -120 g faina
  • -50 g unt
  • topit si racit
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -coaja de portocala confiata sau zahar vanilat
  • -rahat bucatele
  • stafide
  • nuci sau alune sau migdale
  • tocate marunt si fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare. Adaugati zaharul in 4-5 reprize si bateti dupa fiecare tura, pana se topeste tot zaharul si rezulta o spuma- crema, tare si lucioasa.

Adaugati in 5-6 ture, faina cernuta si omogenizati usor dupa fiecare, cu ajutorul unei spatula. Adaugati untul topit si racit, omogenizati, apoi zeama de lamaie, omogenizati usor, coaja confiata de portocale sau zaharul vanilat si omogenizati din nou.

Incalziti bine cuptorul la treapta cea mai mare (8 din 8).

Puneti suporturile de hartie in locasele de muffins si umpleti-le cu amestecul de albusuri, pana la 3/4 din inaltime. Decorati cu bucatele de rahat colorat, stafide, migdale (nuci, alune) pisate, fulgi de ciocolata - cu ce aveti din ele sau cu un mix.

Dati la cuptorul foarte bine incins si micsorati focul la foarte mic (treapta 1 din 8), imediat ce ati introdus tava. Coaceti aproximativ 25-30 min sau pana ce sunt rumenite frumos si albusul intarit. Incercati sa nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min.

Au o textura pufoasa, parca putin gumate, cu un gust usor acrisor de la zeama de lamaie, intr-un cuvant - aparte, deosebite!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Briose cu ciocolata pentru Halloween
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata pentru Halloween

Briose cu ciocolata pentru Halloween
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia