Muffins Din Albusuri

Complexitate
redusa
Muffins Din Albusuri

Ingrediente

  • Pentru 17-18 bucati :
  • -6 albusuri
  • -200 g zahar praf
  • -un praf de sare
  • -120 g faina
  • -50 g unt
  • topit si racit
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -coaja de portocala confiata sau zahar vanilat
  • -rahat bucatele
  • stafide
  • nuci sau alune sau migdale
  • tocate marunt si fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare. Adaugati zaharul in 4-5 reprize si bateti dupa fiecare tura, pana se topeste tot zaharul si rezulta o spuma- crema, tare si lucioasa.

Adaugati in 5-6 ture, faina cernuta si omogenizati usor dupa fiecare, cu ajutorul unei spatula. Adaugati untul topit si racit, omogenizati, apoi zeama de lamaie, omogenizati usor, coaja confiata de portocale sau zaharul vanilat si omogenizati din nou.

Incalziti bine cuptorul la treapta cea mai mare (8 din 8).

Puneti suporturile de hartie in locasele de muffins si umpleti-le cu amestecul de albusuri, pana la 3/4 din inaltime. Decorati cu bucatele de rahat colorat, stafide, migdale (nuci, alune) pisate, fulgi de ciocolata - cu ce aveti din ele sau cu un mix.

Dati la cuptorul foarte bine incins si micsorati focul la foarte mic (treapta 1 din 8), imediat ce ati introdus tava. Coaceti aproximativ 25-30 min sau pana ce sunt rumenite frumos si albusul intarit. Incercati sa nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min.

Au o textura pufoasa, parca putin gumate, cu un gust usor acrisor de la zeama de lamaie, intr-un cuvant - aparte, deosebite!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa