Amestecati intr-un bol toate ingredientele lichide: laptele, sucul de portocale, uleiul si in alt vas ingredientele solide: faina cernuta impreuna cu praful de copt, zaharul, sarea si coaja rasa de portocala.
Turnati compozitia lichida peste cea solida si amestecati putin, doar cat sa se omogenizeze. Cu cat amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi.
Turnati aluatul in hartiutele de muffins / forme de silicon ce captusesc tava, pana la ¾ din inaltimea lor.
Puneti cate o bucata de ciocolata in mijlocul aluatului din fiecarei forma de muffin. Daca raman locasuri goale in tava de muffins puneti apa inainte de a o introduce in cuptor; astfel muffins se vor coace uniform. Muffins se dau la cuptor imediat ce se amesteca aluatul.
Dati la cuptorul preincalzit pentru 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce trece testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare. Lasati 5 min muffins in tava sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar, la racit.
Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.
Acesti muffins sunt deliciosi, extrem de moi, pufosi, parfumati si gustosi.
Cantitatile marcate * sunt in grame.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaPentru reteta asta m-am inspirat de la cei de la Metro...am gasit sufleul de branza la ei preparat in modul acesta, mi-a...
Sufleu de branza cu somon afumat si mentaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii