Mozaic

Complexitate
redusa
Mozaic

Ingrediente

  • Pt blat folosim:
  • 10 albusuri oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 cana rahat
  • 1 cana nuca taiata
  • 1 cana visine desamburite(se pot folosi si din compot)
  • (visinile se po inlocui cu 1 cana de stafide pe care le punem in prealabil la inmuiat in esenta de rom ptr cca 1 ora apoi aruncam romul de pe el)
  • 6 linguri faina
  • 1/2 pachet praf copt
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 1 cana de zahar
  • 250 gr Rama (va recomand sa-l folositi pe cel la cub nu in cutie , deoarece inmoaie crema)
  • 1 esenta de vanilie (migdale)
  • Si mai avem nevoie de 2 foi napolitane(daca nu aveti se poate pune in loc foi de piscot)

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul,se adauga rahatul,visinele si nuca taiata si treptat se incorporeaza faina si 1/2 praf de copt. Se da la cuptor si se coace . Se scoate apoi si se lasa la racit.


Prepararea cremei:
Cele 10 galbenusuri se freaca spuma cu zaharul si esnta de vanilie deasupra pe aburi pana se ingroase . Cand a racit crema se adauga la el untul frecat cu o lingura de zahar si se omogenizeaza.

Cum procedam mai departe :

In tava in care am copt blatul asezam o foaie de napolitana peste care punem o parte din crema. Asezam deasupra blatul pe care l-am copt si deasupra blatului asezam restul de creama si acoperim totul cu cealata foaie de napolitana. Putem sa ornam cu ciocolata topita si dam totul la rece. Se taie cubiri si prajitura poate fi servita .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.