Mousse de Frisca

Complexitate
redusa
Mousse de Frisca

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuti:
  • - 100 g biscuiti simpli
  • - 25 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 1 lingurita cu miere
  • - 2 lingurite cu apa
  • Pentru mousse:
  • - 250 g frisca lichida
  • - 125 g iaurt cremos aflat la temperatura camerei
  • scurs de zer (daca este necesar)
  • - 2 pliculete cu zahar vanilat
  • - 7 g gelatina (1 plic contine 10 g gelatina)
  • - sos de zmeura
  • - cateva fructe de padure caramelizate (pentru decor)

Mod de preparare

- Biscuitii se maruntesc in blender / robotul de bucatarie.
- Se mixeaza intr-un bol biscuitii macinati, untul, mierea dizolvata in 2 lingurite cu apa.
- Gelatina (7 g) se amesteca intr-un vas cu 70 ml apa. Se lasa timp de 10 minute la temperatura camerei. Se pune vasul cu gelatina in bain-marie si se amesteca usor pana gelatina devine lichida.

- Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana ce paletele mixerului lasa urme in compozitie.
- Gelatina pregatita anterior se incorporeaza treptat in iaurt.
- Se adauga treptat frisca amestecata cu zaharul vanilat.

- Se monteaza desertul cu ajutorul inelelor speciale pentru desert. Se preseaza in interiorul inelelor speciale un strat realizat din amestecul de biscuiti macinati, unt si miere (eu am folosit in acest scop o lingurita cu o coada mai lunga). Se adauga apoi treptat cate o lingurita din compozitia pregatita anterior (frisca si iaurt), netezind suprafata cu ajutorul linguritei, pana la umplerea formei. Se netezeste suprafata desertului.
- Desertul pregatit se pune la rece (in forme) timp de 3 - 4 ore.

- Se indeparteaza inelele si se decoreaza dupa preferinta cu sos de zmeura si fructe de padure caramelizate.
Aceasta reteta am gasit-o intr-o revista autohtona (”Bucataria de azi” - numarul din luna august 2011) pe care am modificat-o putin, in sensul ca am redus cantitatea de iaurt recomandata.

Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 2 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie