Mousse de Frisca

Complexitate
redusa
Mousse de Frisca

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuti:
  • - 100 g biscuiti simpli
  • - 25 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 1 lingurita cu miere
  • - 2 lingurite cu apa
  • Pentru mousse:
  • - 250 g frisca lichida
  • - 125 g iaurt cremos aflat la temperatura camerei
  • scurs de zer (daca este necesar)
  • - 2 pliculete cu zahar vanilat
  • - 7 g gelatina (1 plic contine 10 g gelatina)
  • - sos de zmeura
  • - cateva fructe de padure caramelizate (pentru decor)

Mod de preparare

- Biscuitii se maruntesc in blender / robotul de bucatarie.
- Se mixeaza intr-un bol biscuitii macinati, untul, mierea dizolvata in 2 lingurite cu apa.
- Gelatina (7 g) se amesteca intr-un vas cu 70 ml apa. Se lasa timp de 10 minute la temperatura camerei. Se pune vasul cu gelatina in bain-marie si se amesteca usor pana gelatina devine lichida.

- Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana ce paletele mixerului lasa urme in compozitie.
- Gelatina pregatita anterior se incorporeaza treptat in iaurt.
- Se adauga treptat frisca amestecata cu zaharul vanilat.

- Se monteaza desertul cu ajutorul inelelor speciale pentru desert. Se preseaza in interiorul inelelor speciale un strat realizat din amestecul de biscuiti macinati, unt si miere (eu am folosit in acest scop o lingurita cu o coada mai lunga). Se adauga apoi treptat cate o lingurita din compozitia pregatita anterior (frisca si iaurt), netezind suprafata cu ajutorul linguritei, pana la umplerea formei. Se netezeste suprafata desertului.
- Desertul pregatit se pune la rece (in forme) timp de 3 - 4 ore.

- Se indeparteaza inelele si se decoreaza dupa preferinta cu sos de zmeura si fructe de padure caramelizate.
Aceasta reteta am gasit-o intr-o revista autohtona (”Bucataria de azi” - numarul din luna august 2011) pe care am modificat-o putin, in sensul ca am redus cantitatea de iaurt recomandata.

Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 2 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
4
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti