Mousse de Frisca

Complexitate
redusa
Mousse de Frisca

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuti:
  • - 100 g biscuiti simpli
  • - 25 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 1 lingurita cu miere
  • - 2 lingurite cu apa
  • Pentru mousse:
  • - 250 g frisca lichida
  • - 125 g iaurt cremos aflat la temperatura camerei
  • scurs de zer (daca este necesar)
  • - 2 pliculete cu zahar vanilat
  • - 7 g gelatina (1 plic contine 10 g gelatina)
  • - sos de zmeura
  • - cateva fructe de padure caramelizate (pentru decor)

Mod de preparare

- Biscuitii se maruntesc in blender / robotul de bucatarie.
- Se mixeaza intr-un bol biscuitii macinati, untul, mierea dizolvata in 2 lingurite cu apa.
- Gelatina (7 g) se amesteca intr-un vas cu 70 ml apa. Se lasa timp de 10 minute la temperatura camerei. Se pune vasul cu gelatina in bain-marie si se amesteca usor pana gelatina devine lichida.

- Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana ce paletele mixerului lasa urme in compozitie.
- Gelatina pregatita anterior se incorporeaza treptat in iaurt.
- Se adauga treptat frisca amestecata cu zaharul vanilat.

- Se monteaza desertul cu ajutorul inelelor speciale pentru desert. Se preseaza in interiorul inelelor speciale un strat realizat din amestecul de biscuiti macinati, unt si miere (eu am folosit in acest scop o lingurita cu o coada mai lunga). Se adauga apoi treptat cate o lingurita din compozitia pregatita anterior (frisca si iaurt), netezind suprafata cu ajutorul linguritei, pana la umplerea formei. Se netezeste suprafata desertului.
- Desertul pregatit se pune la rece (in forme) timp de 3 - 4 ore.

- Se indeparteaza inelele si se decoreaza dupa preferinta cu sos de zmeura si fructe de padure caramelizate.
Aceasta reteta am gasit-o intr-o revista autohtona (”Bucataria de azi” - numarul din luna august 2011) pe care am modificat-o putin, in sensul ca am redus cantitatea de iaurt recomandata.

Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 2 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute