Mousse de Frisca

Complexitate
redusa
Mousse de Frisca

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuti:
  • - 100 g biscuiti simpli
  • - 25 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 1 lingurita cu miere
  • - 2 lingurite cu apa
  • Pentru mousse:
  • - 250 g frisca lichida
  • - 125 g iaurt cremos aflat la temperatura camerei
  • scurs de zer (daca este necesar)
  • - 2 pliculete cu zahar vanilat
  • - 7 g gelatina (1 plic contine 10 g gelatina)
  • - sos de zmeura
  • - cateva fructe de padure caramelizate (pentru decor)

Mod de preparare

- Biscuitii se maruntesc in blender / robotul de bucatarie.
- Se mixeaza intr-un bol biscuitii macinati, untul, mierea dizolvata in 2 lingurite cu apa.
- Gelatina (7 g) se amesteca intr-un vas cu 70 ml apa. Se lasa timp de 10 minute la temperatura camerei. Se pune vasul cu gelatina in bain-marie si se amesteca usor pana gelatina devine lichida.

- Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana ce paletele mixerului lasa urme in compozitie.
- Gelatina pregatita anterior se incorporeaza treptat in iaurt.
- Se adauga treptat frisca amestecata cu zaharul vanilat.

- Se monteaza desertul cu ajutorul inelelor speciale pentru desert. Se preseaza in interiorul inelelor speciale un strat realizat din amestecul de biscuiti macinati, unt si miere (eu am folosit in acest scop o lingurita cu o coada mai lunga). Se adauga apoi treptat cate o lingurita din compozitia pregatita anterior (frisca si iaurt), netezind suprafata cu ajutorul linguritei, pana la umplerea formei. Se netezeste suprafata desertului.
- Desertul pregatit se pune la rece (in forme) timp de 3 - 4 ore.

- Se indeparteaza inelele si se decoreaza dupa preferinta cu sos de zmeura si fructe de padure caramelizate.
Aceasta reteta am gasit-o intr-o revista autohtona (”Bucataria de azi” - numarul din luna august 2011) pe care am modificat-o putin, in sensul ca am redus cantitatea de iaurt recomandata.

Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 2 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa