Ingrediente
● 25 g drojdie proaspătă, |
● 2 ouă, |
● 2 linguri zahăr, |
● 250 ml lapte călduţ, |
● 50 g unt topit, |
● 1 linguriţă rasă cu sare, |
● aprox 500 g făină (+100 g pentru presărat pe masă), |
● aprox 60 ml ulei pentru frământat, |
● pentru crema de unt: |
● 200 g unt la temperatura camerei, |
● Stafide, |
● Coajă de lămâie, |
● În plus: 1 gălbenuş cu puţin lapte pentru uns. |
● 3-4 linguri zahăr pudră vanilat de casă, |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:30min

GĂTIRE
01h

PORȚII
15 portii
Se sfărâmă drojdia, dizolvând-o în puţin lapte călduţ cu zahăr. Se adaugă ouăle, restul de lapte, untul topit şi uşor răcorit şi sare. Se adăugă făină cât cuprinde, amestecând. Se ung mâinile ulei şi se frământă, adăugând ulei puţin câte puţin, până când aluatul devine consistent. Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul (o oră).
Pentru umplutură: se amestecă untul moale cu zahărul pudră vanilat de casă.
Se împarte aluatul în două părţi, pentru a lucra mai uşor. Se presară făină pe masa de lucru. Se întinde primul aluat în foaie potrivită ca grosime. Se taie fâşii, se repartizează crema de unt, ţinând cont să rămână şi pentru al doilea aluat. Se presară stafide şi coajă de lămâie, se rulează, se taie bucăţele de aprox 3 cm, se ung cu gălbenuş de ou bătut cu puţin lapte şi se transferă în forme de mini-tarte cu bază detaşabilă tapetate cu puţină făină. Se aşază într-o tavă în care e bine să puneţi şi foaie de copt, pentru că untul se mai poate scurge în tavă, din cauza formelor cu bază detaşabilă.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu cam 5 minute, apoi încă 20-25 de minute, la foc mic, sau până se rumenesc. După ce se scoate tava, se lasă un pic la răcorit, apoi se scot cu grijă din forme. Se bat uşor pe spate ca să iasă inelul, apoi se desprinde cu grijă şi baza, ca să nu rupem cozonăceii.
Se pregăteşte la fel şi al doilea aluat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mini trandafiri cu unt" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 20 %
369.99 lei
295.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Rata pe varza acra
Tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura
Ciorba de pui cu smantana
Tort cu ciocolata
Mix de fasole batuta
Papanasi moldovenesti
Hummus cu sfecla rosie si castraveti
Inima de vitel insotita de piure de conopida si sfecla
Tort cu mere
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Papanasi moldovenesti
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Mix de fasole batuta
Concurs - Reteta Lunii / Autor: lina
-
Tort cu ciocolata
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: abetina
-
Ciorba de pui cu smantana
Concurs - Reteta Lunii / Autor: momo121
-
Tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: momo121
-
Rata pe varza acra
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu