Mini - Rulouri cu Nuca si Mere

Complexitate
redusa
Mini - Rulouri cu Nuca si Mere

Ingrediente

  • Sirop
  • -2-3 linguri miere
  • -esenta de vanilie, dupa gust
  • -3 linguri apa
  • Umplutura
  • -4 mere mari
  • -1- 2 linguri unt
  • -200 g nuca, macinata
  • -2 lingurite scortisoara pudra sau dupa gust
  • Aluat
  • -375 g faina
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -250 g unt, la temperatura camerei
  • -60 g zahar
  • -125 g smantana
  • -fulgi de migdale, pentru decor

Mod de preparare

Sirop
Diluati mierea cu apa, putina esenta de vanilie si omogenizati. Dati deoparte.

Umplutura
Curatati merele de coaja, cotor si treceti-le prin razatoarea cu gauri mari.
Caliti 3- 4 min nucile macinate in untul incins, amestecand mereu.
Adaugati merele rase si caliti in continuare, la foc mic, pana ce zeama lasata de mere dispare.
La sfarsit, inglobati scortisoara, dati deoparte si lasati la racit.

Aluat
Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, untul, zaharul, smantana pana obtineti un aluat cu o consistenta normala. Daca aluatul o cere, adaugati inca 1- 2 linguri de faina.

Infasurati in folie alimentara si dati la rece pentru 20 min.
Intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 0, 5 cm, direct pe o coala de hartie de copt.

Presarati uniform cu umplutura racita si rulati pe latura lunga sub forma de sul, ajutandu-va de hartia de copt.
Taiati apoi in bucatele egale, de marimea dorita, cu un cutit bine ascutit.
Transferati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti-le cu sirop.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 30 min, la 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Intre timp, rumeniti putin fulgii de migdale intr-o tigaie (fara grasime), optional.

Scoateti tava, ungeti imediat prajiturelele fierbinti cu restul de sirop si presarati cu fulgii de migdale.

Lasati pe un gratar sa se racesca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
3
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
5
Dulciuri

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Parteneri
Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Un tort bine insiropat, racoros si delicios!

Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala