Sirop
Diluati mierea cu apa, putina esenta de vanilie si omogenizati. Dati deoparte.
Umplutura
Curatati merele de coaja, cotor si treceti-le prin razatoarea cu gauri mari.
Caliti 3- 4 min nucile macinate in untul incins, amestecand mereu.
Adaugati merele rase si caliti in continuare, la foc mic, pana ce zeama lasata de mere dispare.
La sfarsit, inglobati scortisoara, dati deoparte si lasati la racit.
Aluat
Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, untul, zaharul, smantana pana obtineti un aluat cu o consistenta normala. Daca aluatul o cere, adaugati inca 1- 2 linguri de faina.
Infasurati in folie alimentara si dati la rece pentru 20 min.
Intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 0, 5 cm, direct pe o coala de hartie de copt.
Presarati uniform cu umplutura racita si rulati pe latura lunga sub forma de sul, ajutandu-va de hartia de copt.
Taiati apoi in bucatele egale, de marimea dorita, cu un cutit bine ascutit.
Transferati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti-le cu sirop.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 30 min, la 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Intre timp, rumeniti putin fulgii de migdale intr-o tigaie (fara grasime), optional.
Scoateti tava, ungeti imediat prajiturelele fierbinti cu restul de sirop si presarati cu fulgii de migdale.
Lasati pe un gratar sa se racesca.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoUn tort bine insiropat, racoros si delicios!
Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padureCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii