Mini - Rulouri cu Nuca si Mere

Complexitate
redusa
Mini - Rulouri cu Nuca si Mere

Ingrediente

  • Sirop
  • -2-3 linguri miere
  • -esenta de vanilie, dupa gust
  • -3 linguri apa
  • Umplutura
  • -4 mere mari
  • -1- 2 linguri unt
  • -200 g nuca, macinata
  • -2 lingurite scortisoara pudra sau dupa gust
  • Aluat
  • -375 g faina
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -250 g unt, la temperatura camerei
  • -60 g zahar
  • -125 g smantana
  • -fulgi de migdale, pentru decor

Mod de preparare

Sirop
Diluati mierea cu apa, putina esenta de vanilie si omogenizati. Dati deoparte.

Umplutura
Curatati merele de coaja, cotor si treceti-le prin razatoarea cu gauri mari.
Caliti 3- 4 min nucile macinate in untul incins, amestecand mereu.
Adaugati merele rase si caliti in continuare, la foc mic, pana ce zeama lasata de mere dispare.
La sfarsit, inglobati scortisoara, dati deoparte si lasati la racit.

Aluat
Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, untul, zaharul, smantana pana obtineti un aluat cu o consistenta normala. Daca aluatul o cere, adaugati inca 1- 2 linguri de faina.

Infasurati in folie alimentara si dati la rece pentru 20 min.
Intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 0, 5 cm, direct pe o coala de hartie de copt.

Presarati uniform cu umplutura racita si rulati pe latura lunga sub forma de sul, ajutandu-va de hartia de copt.
Taiati apoi in bucatele egale, de marimea dorita, cu un cutit bine ascutit.
Transferati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti-le cu sirop.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 30 min, la 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Intre timp, rumeniti putin fulgii de migdale intr-o tigaie (fara grasime), optional.

Scoateti tava, ungeti imediat prajiturelele fierbinti cu restul de sirop si presarati cu fulgii de migdale.

Lasati pe un gratar sa se racesca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Tort castel
Bucataras.RO

Tort castel

A doua incercare de tort castel. Chiar daca nu este perfect, de data aceasta parca seamana mai bine cu un castel.

Tort castel
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui