Minciunele de post

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Minciunele de post

Ingrediente

  • 100 gr de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 200 ml apa calduta numai buna pentru framantat
  • 20 gr de drojdie proapata ( jumate de cub)
  • un varf de lingurita de sare
  • coaja rasa de la o lamaie sau portocala
  • 600 ml ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron. Se face o gaura in faina, in care se pune drojdia cu cele 2 linguri de zahar si jumatate din cantitatea de apa. Se plamadeste o maia care se lasa 10 minute sa lucreze, adica sa dospeasca. Apoi se adauga restul ingredientelor. Se framanta pana se omogenizeaza un aluat. Daca mai necesita faina sau apa, se mai adauga. Aluatul trebuie sa aiba forma de nici prea moale, nici prea vartos, insa nu este nevoie sa se mai framante daca se ajunge la consistenta dorita.
Se lasa sa creasca alte 10 minute, apoi se intinde o foaie. Cu o rotita de patiserie sau chiar si cu cutitul in lipsa rotitei, se taie aluatul in mici dreptunghiuri carora li se face o mica incizie la mijloc. Se apuca un colt si se trece prin incizie ca intr-un nod, astfel iau nastere forma minciunelelor. Se lasa sa creasca inca 40 de minute dupa care se prajesc in uleiul incins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Budinca de gris
Bucataras.RO

Budinca de gris

Budinca de gris
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola