Se cerne faina intr-un castron. Se face o gaura in faina, in care se pune drojdia cu cele 2 linguri de zahar si jumatate din cantitatea de apa. Se plamadeste o maia care se lasa 10 minute sa lucreze, adica sa dospeasca. Apoi se adauga restul ingredientelor. Se framanta pana se omogenizeaza un aluat. Daca mai necesita faina sau apa, se mai adauga. Aluatul trebuie sa aiba forma de nici prea moale, nici prea vartos, insa nu este nevoie sa se mai framante daca se ajunge la consistenta dorita.
Se lasa sa creasca alte 10 minute, apoi se intinde o foaie. Cu o rotita de patiserie sau chiar si cu cutitul in lipsa rotitei, se taie aluatul in mici dreptunghiuri carora li se face o mica incizie la mijloc. Se apuca un colt si se trece prin incizie ca intr-un nod, astfel iau nastere forma minciunelelor. Se lasa sa creasca inca 40 de minute dupa care se prajesc in uleiul incins.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorVa era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. Sursa de inspiratie a fost site-ul...
Tort Ecler DukanMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii