Minciunele de post

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Minciunele de post

Ingrediente

  • 100 gr de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 200 ml apa calduta numai buna pentru framantat
  • 20 gr de drojdie proapata ( jumate de cub)
  • un varf de lingurita de sare
  • coaja rasa de la o lamaie sau portocala
  • 600 ml ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron. Se face o gaura in faina, in care se pune drojdia cu cele 2 linguri de zahar si jumatate din cantitatea de apa. Se plamadeste o maia care se lasa 10 minute sa lucreze, adica sa dospeasca. Apoi se adauga restul ingredientelor. Se framanta pana se omogenizeaza un aluat. Daca mai necesita faina sau apa, se mai adauga. Aluatul trebuie sa aiba forma de nici prea moale, nici prea vartos, insa nu este nevoie sa se mai framante daca se ajunge la consistenta dorita.
Se lasa sa creasca alte 10 minute, apoi se intinde o foaie. Cu o rotita de patiserie sau chiar si cu cutitul in lipsa rotitei, se taie aluatul in mici dreptunghiuri carora li se face o mica incizie la mijloc. Se apuca un colt si se trece prin incizie ca intr-un nod, astfel iau nastere forma minciunelelor. Se lasa sa creasca inca 40 de minute dupa care se prajesc in uleiul incins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
3
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
5
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Legume coapte pe gratar, in ulei de masline
Bucataras.RO

Legume coapte pe gratar, in ulei de masline

Legume coapte pe gratar, puse la borcan in ulei de masline, sunt o modalitate simpla de a prelungi perioada in care putem sa...

Legume coapte pe gratar, in ulei de masline
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci