Cum mi-am propus să prepar dulciuri mai sanatoase, am găsit această rețetă simplă , perfecta pentru orice zi sau moment al zilei când ai nevoie de un mic răsfăț!
Mai întâi pregătim crema de vanilie pentru umplutura și restul ingredientelor.
Fiebem laptele împreună cu aromele, separat mixam gălbenușurile cu zahărul și amidonul, turnam în fir subtire laptele călduț, strecurat. Mixam compoziția și o punem din nou pe foc până se îngroașă.
O lăsăm deoparte.
Pregatim merele.
Le tăiem câte un capacel.
Le decojim și îndepărtăm coceanul.
Pregătim un sirop din restul ingredientelor, adăugăm merele cu capacelele lor și le fierbem 5 minute.
Odată fierte, le scurgem de lichid.
O parte din siropul în care au fiert îl adăugăm peste fructele uscate si semințe, le lăsăm la hidratat. Când s-a mai răcit lichidul, le scurgem și le amestecăm cu crema de vanilie.
Punem crema rezultată peste fiecare măr, adăugăm capacelele și le servim cu sos de caramel. Poftă bună!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de Craciun
Comentarii