Mere umplute cu crema de vanilie, fructe uscate si seminte, cu topping de sos de caramel

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Mere umplute cu crema de vanilie, fructe uscate si seminte, cu topping de sos de caramel

Ingrediente

  • Pentru mere:
  • 4 mere mai mari
  • 50 gr mix de fructe uscate și semințe
  • 500 ml apă
  • 100 de grame zahăr
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2 cuisoare
  • Sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 coajă de lămâie
  • Pentru umplutura:
  • 2 gălbenușuri
  • 12 grame amidon
  • 125 de ml lapte
  • 25 de grame zahăr
  • O coajă de lămâie
  • Un baton de scorțișoară
  • Pentru topping:
  • Sos de caramel
  • O coajă de lămâie
  • Un baton de scorțișoară

Mod de preparare

Cum mi-am propus să prepar dulciuri mai sanatoase, am găsit această rețetă simplă , perfecta pentru orice zi sau moment al zilei când ai nevoie de un mic răsfăț!
Mai întâi pregătim crema de vanilie pentru umplutura și restul ingredientelor.
Fiebem laptele împreună cu aromele, separat mixam gălbenușurile cu zahărul și amidonul, turnam în fir subtire laptele călduț, strecurat. Mixam compoziția și o punem din nou pe foc până se îngroașă.
O lăsăm deoparte.

Pregatim merele.
Le tăiem câte un capacel.
Le decojim și îndepărtăm coceanul.
Pregătim un sirop din restul ingredientelor, adăugăm merele cu capacelele lor și le fierbem 5 minute.
Odată fierte, le scurgem de lichid.
O parte din siropul în care au fiert îl adăugăm peste fructele uscate si semințe, le lăsăm la hidratat. Când s-a mai răcit lichidul, le scurgem și le amestecăm cu crema de vanilie.
Punem crema rezultată peste fiecare măr, adăugăm capacelele și le servim cu sos de caramel. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
FRIPTURA FIARTĂ DE PUI
Bucataras.RO

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI

Aduc această rețetă pentru cei care au pui crescuți în curte. Eu am preparat-o cu pui din comerțul capitalist, timpul...

FRIPTURA FIARTĂ DE PUI
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!