Ingrediente
● 3 mere |
● 100 gr faina |
● 2 linguri unt topit |
● 100 ml lapte putin caldut (sau apa) |
● 1 ou |
● 1 lingura zahar |
● un varf de sare |
● zahar pudra vanilat |
● praf de scortisoara (facultativ) |
● ulei pentru prajit |
Mod de preparare
Facem un aluat de clatite (va iesi putin mai gros), punem faina in castron impreuna cu un varf de sare , untul topit , laptele putin caldut si zaharul, amestecam bine cu telul iar apoi adaugam galbenusul de la ou.
Batem albusul spuma si adaugam la aluat , amestecand incet. Daca dorim, adaugam si praf de scortisoara, in aluat sau in zahar, cand le pudram. Lasam aluatul deoparte si intre timp curatam merele de coaje si le scoatem cotorul, le taiem felii maxim 1 cm. Daca dorim le stropim nitel cu rom si presaram putin zahar.
Punem in tigaie la incalzit uleiul, intre timp trecem feliile de mar prin aluat , apoi cand uleiul este bine incalzit le frigem pe ambele parti. Le punem pe hartie sa absoarba din ulei, presaram deasupra zahar pudra vanilat si le servim calde.
Mai exista si o alta varianta de mere in halat, cu foietaj. Curatam merele (sa fie mai micute) de coaje, le scoatem cotorul si punem in ele , asa intregi, putin unt si putina dulceata. Intindem foaia de foietaj (1/2 cm), taiem fasii de circa 3 cm. latime si lungi circa 20 cm. si cu aceasta infasuram marul de jur imprejur in spirala, incepand din partea de sus si petrecand putin marginile una peste alta.
Se dau la cuptor la foc mediu , circa 30 minute , se servesc calde sau reci, pudrate. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mere in halat" nu uita sa ii faci un review.
Batem albusul spuma si adaugam la aluat , amestecand incet. Daca dorim, adaugam si praf de scortisoara, in aluat sau in zahar, cand le pudram. Lasam aluatul deoparte si intre timp curatam merele de coaje si le scoatem cotorul, le taiem felii maxim 1 cm. Daca dorim le stropim nitel cu rom si presaram putin zahar.
Punem in tigaie la incalzit uleiul, intre timp trecem feliile de mar prin aluat , apoi cand uleiul este bine incalzit le frigem pe ambele parti. Le punem pe hartie sa absoarba din ulei, presaram deasupra zahar pudra vanilat si le servim calde.
Mai exista si o alta varianta de mere in halat, cu foietaj. Curatam merele (sa fie mai micute) de coaje, le scoatem cotorul si punem in ele , asa intregi, putin unt si putina dulceata. Intindem foaia de foietaj (1/2 cm), taiem fasii de circa 3 cm. latime si lungi circa 20 cm. si cu aceasta infasuram marul de jur imprejur in spirala, incepand din partea de sus si petrecand putin marginile una peste alta.
Se dau la cuptor la foc mediu , circa 30 minute , se servesc calde sau reci, pudrate. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mere in halat" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata pentru gama C9500, C9820, EVO820 si MOTIV1
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
nicoleta64
• 01.04.2009 10:22:39
Ma bucur ca v-au placut! O alta reteta ,unde merele se simt putin ...ar fi gogosele cu mere : faci un aluat de clatite mai gros ,razi merele si le pui inauntru. Iei cu lingura din compozitie si pui in uleiul incalzit bine...frigi pe ambele parti. Le pudrezi si servesti asa calde.
ergiu
• 14.02.2009 10:51:36
asa de simplu, dar atat de buuuun. A mancat pana si cineva care nu poate sa "inghita" nimic ce contine mere :D
FELICITARI
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 23.02.2010 15:43:01
interesanta reteta !