Mere in halat

Complexitate
redusa
Mere in halat

Ingrediente

  • 3 mere
  • 100 gr faina
  • 2 linguri unt topit
  • 100 ml lapte putin caldut (sau apa)
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un varf de sare
  • zahar pudra vanilat
  • praf de scortisoara (facultativ)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Facem un aluat de clatite (va iesi putin mai gros), punem faina in castron impreuna cu un varf de sare , untul topit , laptele putin caldut si zaharul, amestecam bine cu telul iar apoi adaugam galbenusul de la ou.

Batem albusul spuma si adaugam la aluat , amestecand incet. Daca dorim, adaugam si praf de scortisoara, in aluat sau in zahar, cand le pudram. Lasam aluatul deoparte si intre timp curatam merele de coaje si le scoatem cotorul, le taiem felii maxim 1 cm. Daca dorim le stropim nitel cu rom si presaram putin zahar.

Punem in tigaie la incalzit uleiul, intre timp trecem feliile de mar prin aluat , apoi cand uleiul este bine incalzit le frigem pe ambele parti. Le punem pe hartie sa absoarba din ulei, presaram deasupra zahar pudra vanilat si le servim calde.
Mai exista si o alta varianta de mere in halat, cu foietaj. Curatam merele (sa fie mai micute) de coaje, le scoatem cotorul si punem in ele , asa intregi, putin unt si putina dulceata. Intindem foaia de foietaj (1/2 cm), taiem fasii de circa 3 cm. latime si lungi circa 20 cm. si cu aceasta infasuram marul de jur imprejur in spirala, incepand din partea de sus si petrecand putin marginile una peste alta.

Se dau la cuptor la foc mediu , circa 30 minute , se servesc calde sau reci, pudrate.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Piept de pui cu sos gorgonzola
1
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
3
Paste

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Paste umplute cu urda si marar
4
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar