Mere in halat

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

3 mere
100 gr faina
2 linguri unt topit
100 ml lapte putin caldut (sau apa)
1 ou
1 lingura zahar
un varf de sare
zahar pudra vanilat
praf de scortisoara (facultativ)
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Facem un aluat de clatite (va iesi putin mai gros), punem faina in castron impreuna cu un varf de sare , untul topit , laptele putin caldut si zaharul, amestecam bine cu telul iar apoi adaugam galbenusul de la ou.

Batem albusul spuma si adaugam la aluat , amestecand incet. Daca dorim, adaugam si praf de scortisoara, in aluat sau in zahar, cand le pudram. Lasam aluatul deoparte si intre timp curatam merele de coaje si le scoatem cotorul, le taiem felii maxim 1 cm. Daca dorim le stropim nitel cu rom si presaram putin zahar.

Punem in tigaie la incalzit uleiul, intre timp trecem feliile de mar prin aluat , apoi cand uleiul este bine incalzit le frigem pe ambele parti. Le punem pe hartie sa absoarba din ulei, presaram deasupra zahar pudra vanilat si le servim calde.
Mai exista si o alta varianta de mere in halat, cu foietaj. Curatam merele (sa fie mai micute) de coaje, le scoatem cotorul si punem in ele , asa intregi, putin unt si putina dulceata. Intindem foaia de foietaj (1/2 cm), taiem fasii de circa 3 cm. latime si lungi circa 20 cm. si cu aceasta infasuram marul de jur imprejur in spirala, incepand din partea de sus si petrecand putin marginile una peste alta.

Se dau la cuptor la foc mediu , circa 30 minute , se servesc calde sau reci, pudrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mere in halat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

tsilly
•  23.02.2010 15:43:01

interesanta reteta !

nicoleta64
•  01.04.2009 10:22:39

Ma bucur ca v-au placut! O alta reteta ,unde merele se simt putin ...ar fi gogosele cu mere : faci un aluat de clatite mai gros ,razi merele si le pui inauntru. Iei cu lingura din compozitie si pui in uleiul incalzit bine...frigi pe ambele parti. Le pudrezi si servesti asa calde.

ergiu
•  14.02.2009 10:51:36

asa de simplu, dar atat de buuuun. A mancat pana si cineva care nu poate sa "inghita" nimic ce contine mere :D
FELICITARI

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mere in halat