Mere in halat

Complexitate
redusa
Mere in halat

Ingrediente

  • 3 mere
  • 100 gr faina
  • 2 linguri unt topit
  • 100 ml lapte putin caldut (sau apa)
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un varf de sare
  • zahar pudra vanilat
  • praf de scortisoara (facultativ)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Facem un aluat de clatite (va iesi putin mai gros), punem faina in castron impreuna cu un varf de sare , untul topit , laptele putin caldut si zaharul, amestecam bine cu telul iar apoi adaugam galbenusul de la ou.

Batem albusul spuma si adaugam la aluat , amestecand incet. Daca dorim, adaugam si praf de scortisoara, in aluat sau in zahar, cand le pudram. Lasam aluatul deoparte si intre timp curatam merele de coaje si le scoatem cotorul, le taiem felii maxim 1 cm. Daca dorim le stropim nitel cu rom si presaram putin zahar.

Punem in tigaie la incalzit uleiul, intre timp trecem feliile de mar prin aluat , apoi cand uleiul este bine incalzit le frigem pe ambele parti. Le punem pe hartie sa absoarba din ulei, presaram deasupra zahar pudra vanilat si le servim calde.
Mai exista si o alta varianta de mere in halat, cu foietaj. Curatam merele (sa fie mai micute) de coaje, le scoatem cotorul si punem in ele , asa intregi, putin unt si putina dulceata. Intindem foaia de foietaj (1/2 cm), taiem fasii de circa 3 cm. latime si lungi circa 20 cm. si cu aceasta infasuram marul de jur imprejur in spirala, incepand din partea de sus si petrecand putin marginile una peste alta.

Se dau la cuptor la foc mediu , circa 30 minute , se servesc calde sau reci, pudrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Bucataras.RO

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline

Am pregatit o mancare buna, buna pentru azi: piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline. Din categoria rapid de...

Piept de curcan cu sos de rosii, capere si masline
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!