Mere in halat

Complexitate
redusa
Mere in halat

Ingrediente

  • 3 mere
  • 100 gr faina
  • 2 linguri unt topit
  • 100 ml lapte putin caldut (sau apa)
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un varf de sare
  • zahar pudra vanilat
  • praf de scortisoara (facultativ)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Facem un aluat de clatite (va iesi putin mai gros), punem faina in castron impreuna cu un varf de sare , untul topit , laptele putin caldut si zaharul, amestecam bine cu telul iar apoi adaugam galbenusul de la ou.

Batem albusul spuma si adaugam la aluat , amestecand incet. Daca dorim, adaugam si praf de scortisoara, in aluat sau in zahar, cand le pudram. Lasam aluatul deoparte si intre timp curatam merele de coaje si le scoatem cotorul, le taiem felii maxim 1 cm. Daca dorim le stropim nitel cu rom si presaram putin zahar.

Punem in tigaie la incalzit uleiul, intre timp trecem feliile de mar prin aluat , apoi cand uleiul este bine incalzit le frigem pe ambele parti. Le punem pe hartie sa absoarba din ulei, presaram deasupra zahar pudra vanilat si le servim calde.
Mai exista si o alta varianta de mere in halat, cu foietaj. Curatam merele (sa fie mai micute) de coaje, le scoatem cotorul si punem in ele , asa intregi, putin unt si putina dulceata. Intindem foaia de foietaj (1/2 cm), taiem fasii de circa 3 cm. latime si lungi circa 20 cm. si cu aceasta infasuram marul de jur imprejur in spirala, incepand din partea de sus si petrecand putin marginile una peste alta.

Se dau la cuptor la foc mediu , circa 30 minute , se servesc calde sau reci, pudrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Prajitura frageda cu mere, de post
Bucataras.RO

Prajitura frageda cu mere, de post

Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...

Prajitura frageda cu mere, de post
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti