Se curata merele de coaja si se scobesc in interior. In interior se umplu cu cate o lingurita de gem (sau mai mult dupa preferinta) si se pudreaza cu scortisoara.
Separat se face un aluat din oua, faina, unt, 1 plic zahar vanilat si esenta de vanilie. Se framanta bine, ca la placinte si se intinde o foaie subtire din tot aluatul. Urmatorul pas este taierea in fasii a acestuia cam de 2-3 cm si invelirea merelor cu acestea (inclusiv pe fund, pt a nu curge gemul la coacere).
Se unge o tava cu unt si se aseaza merele. Acestea se lasa la cuptor aproximativ o ora la foc mic la inceput, iar pe urma la foc potrivit.
Cum le scoatem de la cuptor, le ornam cu zahar topit (fasii subtiri) si le pudram cu zahar pudra.
Se servesc reci, cu putin gem langa.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii