Mere Coapte

Postat pe: 01-10-2008
(0)

Ingrediente

Pentru 3 portii:
3 mere mari
stafide
alune taiate marunt
curmale taiate cubulete
coaja de portocala
scortisoara
50 g zahar
80 ml apa
1 lingura unt
esenta de vanilie

Mod de preparare

Merele se scobesc in interior (nu pana la capat, pentru ca nu vrem sa iasa umplutura afara), iar partea lor de sus se taie, ca un capacel.

Apoi, se prepara un sirop din apa, zahar, esenta de vanilie, unt si scortisoara, care se lasa la fiert cateva minute.

Merele se umplu cu umplutura formata din fructele uscate, scortisoara si coaja de portocale. Se toarna cate 2 linguri din siropul pregatit anterior, peste fiecare mar, iar restul se pune, impreuna cu merele, intr-un vas Jena.

Se pun capacelele peste mere si se da la cuptor pana cand acestea devin moi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mere Coapte" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mere Coapte