Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

400 g faina
25 g drojdie proaspata
110 ml lapte
3 linguri zahar pentru lapte
2 oua intregi
arome (zahar vanilat, coaja de lamaie, portocala, esenta de rom)
un praf de sare
130 g unt moale la temperatura camerei
6 linguri zahar pentru unt
10-12 linguri zahar pentru caramel
nuca macinata, cantitate dupa dorinta

Mod de preparare

Caramelizati zaharul intr-o cratita sau tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si aveti grija sa tapetati peste tot, atat fundul cat si peretii ei, apoi lasati la racit.

Separat, intr-un castron, puneti peste faina cernuta ouale, sarea si aromele.

Dizolvati drojdia in laptele caldut indulcit si fara sa o lasati sa dospeasca, turnati-o cate putin in castronul cu faina si omogenizati. Framantati circa 10-15 min pe masa de lucru usor infainata pana obtineti un aluat elastic si neted.

Intindeti o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care o ungeti cu untul frecat spuma cu zahar. Presarati nuca din belsug si presati-o usor cu palma pentru o buna aderenta la stratul de unt. Rulati sub forma de sul si taiati in 6-7 bucati egale ca lungime.

Puneti-le in picioare, distantate uniform, in tava tapetata cu zaharul caramel racit. Lasati la crescut, in loc cald, fara curenti de aer, timp de 1 ora sau pana ce aluatul a ocupat intreg spatiul tavii.

Dati la cuptorul incins pentru circa 35-40 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit. Scoateti din cuptor si rasturnati imediat pe un platou, asa fierbinte, altfel riscati sa se intareasca caramelul si sa va fie imposibila scoaterea melcilor din vas.

Lasati la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  09.09.2013 15:09:11

Irinss, chiar sunt bune. astept parerea ta dupa ce-i faci.

lucia_bp
•  09.09.2013 15:08:24

Liana10, multumesc. Aprecierea ta ma onoreaza.

lucia_bp
•  09.09.2013 15:07:48

Strumph, ai intuit bine.

miki10269
•  08.09.2013 21:31:28

seamana putin cu reteta de cozonac Rozenkranz, care de altfel, e delicios

irinss
•  25.02.2010 16:23:36

hmmm...ce bunatate!!!

liana10
•  25.02.2010 02:21:16

f.bine arata

strumph
•  24.02.2010 23:58:26

cred ca sunt foarte bune

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat