Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat

Complexitate
redusa
Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat

Ingrediente

  • -400 g faina
  • -25 g drojdie proaspata
  • -110 ml lapte
  • -3 linguri zahar pentru lapte
  • -2 oua intregi
  • -arome (zahar vanilat, coaja de lamaie, portocala, esenta de rom)
  • -un praf de sare
  • -130 g unt moale la temperatura camerei
  • -6 linguri zahar pentru unt
  • -10-12 linguri zahar pentru caramel
  • -nuca macinata, cantitate dupa dorinta

Mod de preparare

Caramelizati zaharul intr-o cratita sau tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si aveti grija sa tapetati peste tot, atat fundul cat si peretii ei, apoi lasati la racit.

Separat, intr-un castron, puneti peste faina cernuta ouale, sarea si aromele.

Dizolvati drojdia in laptele caldut indulcit si fara sa o lasati sa dospeasca, turnati-o cate putin in castronul cu faina si omogenizati. Framantati circa 10-15 min pe masa de lucru usor infainata pana obtineti un aluat elastic si neted.

Intindeti o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care o ungeti cu untul frecat spuma cu zahar. Presarati nuca din belsug si presati-o usor cu palma pentru o buna aderenta la stratul de unt. Rulati sub forma de sul si taiati in 6-7 bucati egale ca lungime.

Puneti-le in picioare, distantate uniform, in tava tapetata cu zaharul caramel racit. Lasati la crescut, in loc cald, fara curenti de aer, timp de 1 ora sau pana ce aluatul a ocupat intreg spatiul tavii.

Dati la cuptorul incins pentru circa 35-40 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit. Scoateti din cuptor si rasturnati imediat pe un platou, asa fierbinte, altfel riscati sa se intareasca caramelul si sa va fie imposibila scoaterea melcilor din vas.

Lasati la racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca