Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat

Complexitate
redusa
Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat

Ingrediente

  • -400 g faina
  • -25 g drojdie proaspata
  • -110 ml lapte
  • -3 linguri zahar pentru lapte
  • -2 oua intregi
  • -arome (zahar vanilat, coaja de lamaie, portocala, esenta de rom)
  • -un praf de sare
  • -130 g unt moale la temperatura camerei
  • -6 linguri zahar pentru unt
  • -10-12 linguri zahar pentru caramel
  • -nuca macinata, cantitate dupa dorinta

Mod de preparare

Caramelizati zaharul intr-o cratita sau tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si aveti grija sa tapetati peste tot, atat fundul cat si peretii ei, apoi lasati la racit.

Separat, intr-un castron, puneti peste faina cernuta ouale, sarea si aromele.

Dizolvati drojdia in laptele caldut indulcit si fara sa o lasati sa dospeasca, turnati-o cate putin in castronul cu faina si omogenizati. Framantati circa 10-15 min pe masa de lucru usor infainata pana obtineti un aluat elastic si neted.

Intindeti o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care o ungeti cu untul frecat spuma cu zahar. Presarati nuca din belsug si presati-o usor cu palma pentru o buna aderenta la stratul de unt. Rulati sub forma de sul si taiati in 6-7 bucati egale ca lungime.

Puneti-le in picioare, distantate uniform, in tava tapetata cu zaharul caramel racit. Lasati la crescut, in loc cald, fara curenti de aer, timp de 1 ora sau pana ce aluatul a ocupat intreg spatiul tavii.

Dati la cuptorul incins pentru circa 35-40 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit. Scoateti din cuptor si rasturnati imediat pe un platou, asa fierbinte, altfel riscati sa se intareasca caramelul si sa va fie imposibila scoaterea melcilor din vas.

Lasati la racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)