Intr-o cratita de inox puneti laptele si zaharul pe ochiul cel mic si cu o spatula amestecati pana cand zaharul s-a topit. Mutati apoi flacara pe minim si puneti cronometru pentru 2 ore.
Amestecati cu spatula la fiecare 5-10 minute (maxim 10 minute; aceast lucru scade temperatura si previne ca laptele sa fiarba, deasemenea pentru a imprastia pielita formata deasupra). Sub nici o forma sa lasati ca acesta sa ajuna la fierbere.
In ultimele 15-20 de minute din cele doua ore amestecati lent dar continuu, pentru a ajuta finalizarea acestuia. Cand este gata strecurati laptele printr-o strecuratoare fina intr-un bol. Adaugati untul si extractul de vanilie.
Cu spatula amestecati pana cand acesta s-a topit si sunt bine inglobate. Lasati sa se raceasca in bol sau puneti intr-un borcan, acoperiti si tineti in frigider.
* - puteti lasa aceasta in lapte pana la intrebuintarea acestuia
Aceasta este o reteta potrivita daca sunteti intr-o zona unde nu se gaseste lapte condesat indulcit sau doar vreti sa faceti o varianta mai sanatoasa decat cea din comert. Recomand sa faceti aceasta reteta printre alte lucruri cand sunteti prin preajma bucatariei pentru a i se acorda atentia necesara. Laptele condensat este delicios atat in prajituri, bauturi si dulciuri cat si ca topping.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii