Intr-o cratita de inox puneti laptele si zaharul pe ochiul cel mic si cu o spatula amestecati pana cand zaharul s-a topit. Mutati apoi flacara pe minim si puneti cronometru pentru 2 ore.
Amestecati cu spatula la fiecare 5-10 minute (maxim 10 minute; aceast lucru scade temperatura si previne ca laptele sa fiarba, deasemenea pentru a imprastia pielita formata deasupra). Sub nici o forma sa lasati ca acesta sa ajuna la fierbere.
In ultimele 15-20 de minute din cele doua ore amestecati lent dar continuu, pentru a ajuta finalizarea acestuia. Cand este gata strecurati laptele printr-o strecuratoare fina intr-un bol. Adaugati untul si extractul de vanilie.
Cu spatula amestecati pana cand acesta s-a topit si sunt bine inglobate. Lasati sa se raceasca in bol sau puneti intr-un borcan, acoperiti si tineti in frigider.
* - puteti lasa aceasta in lapte pana la intrebuintarea acestuia
Aceasta este o reteta potrivita daca sunteti intr-o zona unde nu se gaseste lapte condesat indulcit sau doar vreti sa faceti o varianta mai sanatoasa decat cea din comert. Recomand sa faceti aceasta reteta printre alte lucruri cand sunteti prin preajma bucatariei pentru a i se acorda atentia necesara. Laptele condensat este delicios atat in prajituri, bauturi si dulciuri cat si ca topping.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii