Intr-o cratita de inox puneti laptele si zaharul pe ochiul cel mic si cu o spatula amestecati pana cand zaharul s-a topit. Mutati apoi flacara pe minim si puneti cronometru pentru 2 ore.
Amestecati cu spatula la fiecare 5-10 minute (maxim 10 minute; aceast lucru scade temperatura si previne ca laptele sa fiarba, deasemenea pentru a imprastia pielita formata deasupra). Sub nici o forma sa lasati ca acesta sa ajuna la fierbere.
In ultimele 15-20 de minute din cele doua ore amestecati lent dar continuu, pentru a ajuta finalizarea acestuia. Cand este gata strecurati laptele printr-o strecuratoare fina intr-un bol. Adaugati untul si extractul de vanilie.
Cu spatula amestecati pana cand acesta s-a topit si sunt bine inglobate. Lasati sa se raceasca in bol sau puneti intr-un borcan, acoperiti si tineti in frigider.
* - puteti lasa aceasta in lapte pana la intrebuintarea acestuia
Aceasta este o reteta potrivita daca sunteti intr-o zona unde nu se gaseste lapte condesat indulcit sau doar vreti sa faceti o varianta mai sanatoasa decat cea din comert. Recomand sa faceti aceasta reteta printre alte lucruri cand sunteti prin preajma bucatariei pentru a i se acorda atentia necesara. Laptele condensat este delicios atat in prajituri, bauturi si dulciuri cat si ca topping.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii