- Laptele se pune la fiert (la foc mic) intr-o oala cu pereti dubli.
- Cand laptele ajunge aproape de temperatura de fierbere se reduce flacara si se adauga scortisoara.
- Se fierbe laptele la foc mic, amestecand continuu pana cantitatea de lapte scade la jumatate (va dura probabil aproximativ o ora ... timp in care trebuie sa amestecati usor, continuu cu ajutorul unei linguri din lemn pentru ca laptele sa nu se lipeasca de oala). Daca se fromeaza crusta (in cazul in care nu amestecati permanent), se amesteca cu lingura din lemn.
- Cand laptele a scazut suficient de mult (la aproximativ jumatate din cantitatea initiala) se adauga zaharul si se amesteca bine pentru a se dizolva. Compozitia se lasa sa fiarba inca 2-3 minute apoi se stinge focul, se pune oala deoparte si se lasa sa se raceasca.
- Cand laptele s-a racit complet se scoate scortisoara.
- Se toarna amestecul in forme de acadele, in forme speciale de kulfi, etc si se congeleaza peste noapte.
- Se scoate din frigider cu aproximativ 15 minute inainte de servire (daca folositi formele, puneti-le putin in apa calda pentru a putea scoate kulfi mai usor).
Kulfi / Qulfi este un desert popular in India. Seamana oarecum cu inghetata atat de iubita pe celelalte continente (insa aceasta din urma este mai cremoasa). Kulfi se prepara prin evaporarea laptelui aromatizat si indulcit prin gatire lenta si amestecare aproape continua (da, aveti nevoie de aproximativ o ora intreaga in care trebuie sa amestecati continuu in oala).
Amestecul este racit si apoi pus in diferite forme / vase (daca sunt folosite forme individuale din care servirea se face cu lingura, desertul trebuie scos din congelator cu aproximativ 10 - 15 minute inainte de a fi servit pentru a se topi putin).
In mod traditional, in India, Kulfi este vandut de vanzatori denumiti "kulfiwala" ce pastreaza desertul in forme inghetate asezate intr-o oala mare din lut numita "matka" plina cu gheata si sare. Adesea desertul este servit ”pe bat” (amintind parca si mai mult de inghetata) sau pe o frunza.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii