Japoneza

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Blat:
140g zahar
140g unt
140g nuca macinata
100g faina
1 pachetel de praf de copt
albusurile de la 4 oua
unt si faina pentru tapetat tava
Glazura:
4 galbenusuri
200g zahar praf
1-2 pliculete zahar vanilat
Crema:
100g nuca prajita si macinata
70g unt
70g zahar praf
2 linguri cacao
esenta de rom (dupa gust
dar obligatoriu)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Blat:

Se freaca spuma zaharul cu untul, apoi se adauga nuca macinata si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma tare. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina(sau se foloseste hartie de copt, unsa) si se da la cuptorul incins pana se rumeneste frumos(proba cu scobitoarea)

Glazura:

Intre timp se freaca spuma galbenusurile, zaharul praf si zaharul vanilat.

Cand blatul este copt, se scoate tava din cuptor, se toarna, repede si se niveleaza glazura si se da din nou la cuptor, la foc mic, pana ce aceasta se intareste.
Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Se freaca spuma untul cu zaharul pudra, cacaua, o parte din nuca prajita si macinata si esenta de rom (dupa gust)
Se intinde crema peste prajitura racita si se presara cu restul de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Japoneza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  06.11.2009 18:15:00

Pacat ca nu aveam aparat foto pe vremea aceea.
Multumesc pentru comentariu !

rodicao
•  30.10.2009 21:47:23

e super buna am si eu reteta

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Japoneza