Ingrediente
● Blat: |
● 140g zahar |
● 140g unt |
● 140g nuca macinata |
● 100g faina |
● 1 pachetel de praf de copt |
● albusurile de la 4 oua |
● unt si faina pentru tapetat tava |
● Glazura: |
● 4 galbenusuri |
● 200g zahar praf |
● 1-2 pliculete zahar vanilat |
● Crema: |
● 100g nuca prajita si macinata |
● 70g unt |
● 70g zahar praf |
● 2 linguri cacao |
● esenta de rom (dupa gust |
● dar obligatoriu) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
50min
Blat:
Se freaca spuma zaharul cu untul, apoi se adauga nuca macinata si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma tare. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina(sau se foloseste hartie de copt, unsa) si se da la cuptorul incins pana se rumeneste frumos(proba cu scobitoarea)
Glazura:
Intre timp se freaca spuma galbenusurile, zaharul praf si zaharul vanilat.
Cand blatul este copt, se scoate tava din cuptor, se toarna, repede si se niveleaza glazura si se da din nou la cuptor, la foc mic, pana ce aceasta se intareste.
Se scoate si se lasa la racit.
Crema:
Se freaca spuma untul cu zaharul pudra, cacaua, o parte din nuca prajita si macinata si esenta de rom (dupa gust)
Se intinde crema peste prajitura racita si se presara cu restul de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Japoneza" nu uita sa ii faci un review.
Se freaca spuma zaharul cu untul, apoi se adauga nuca macinata si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma tare. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina(sau se foloseste hartie de copt, unsa) si se da la cuptorul incins pana se rumeneste frumos(proba cu scobitoarea)
Glazura:
Intre timp se freaca spuma galbenusurile, zaharul praf si zaharul vanilat.
Cand blatul este copt, se scoate tava din cuptor, se toarna, repede si se niveleaza glazura si se da din nou la cuptor, la foc mic, pana ce aceasta se intareste.
Se scoate si se lasa la racit.
Crema:
Se freaca spuma untul cu zaharul pudra, cacaua, o parte din nuca prajita si macinata si esenta de rom (dupa gust)
Se intinde crema peste prajitura racita si se presara cu restul de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Japoneza" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 06.11.2009 18:15:00
Pacat ca nu aveam aparat foto pe vremea aceea.
Multumesc pentru comentariu !