Isler

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Isler

Ingrediente

  • 200 gr nuci macinate sau alune macinate
  • 200 gr zahar
  • 400 gr unt
  • 400 gr faina

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas si apoi se pune untul taiat bucatele mai mici. Cu palmile se freaca faina cu untul impreuna pina cind se formeaza faramituri, apoi se introduce zaharul si nuca si se amesteca bine toate ingredientele pina se face un aluat fraged.

Se lasa putin la frigider, apoi se pune pe o planseta o jumatate din aluat si se intinde cu sucitoarea. Se lucreaza cu multa faina ca altfel se prinde de sucitoare sau de tabla de lemn pe care se lucreaza.

Se intinde de grosimea 3-5 mm si cu o forma de taiat biscuiti sau fursecuri sa dau formele dorite. Se coc la foc mediu citeva minute (pina la margine incep sa fie putin maronii), se scot din tava imediat si se pun pe un platou - nu se scot cu degetele ca sint tare fragede, se foloseste cutit sau spatula.

Dupa racire se ung cite doua cu un gem picant (caise sau zmeura) si se dau cu ciocolata deasupra. Reteta originala spune ca sa se lipeasca cite doua cu crema da cacao dar mie mi se par prea gretoase cu atita unt in ele. De acea eu le lipesc cu gem si sincer se topesc in gura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici