Se pune faina intr-un vas si apoi se pune untul taiat bucatele mai mici. Cu palmile se freaca faina cu untul impreuna pina cind se formeaza faramituri, apoi se introduce zaharul si nuca si se amesteca bine toate ingredientele pina se face un aluat fraged.
Se lasa putin la frigider, apoi se pune pe o planseta o jumatate din aluat si se intinde cu sucitoarea. Se lucreaza cu multa faina ca altfel se prinde de sucitoare sau de tabla de lemn pe care se lucreaza.
Se intinde de grosimea 3-5 mm si cu o forma de taiat biscuiti sau fursecuri sa dau formele dorite. Se coc la foc mediu citeva minute (pina la margine incep sa fie putin maronii), se scot din tava imediat si se pun pe un platou - nu se scot cu degetele ca sint tare fragede, se foloseste cutit sau spatula.
Dupa racire se ung cite doua cu un gem picant (caise sau zmeura) si se dau cu ciocolata deasupra. Reteta originala spune ca sa se lipeasca cite doua cu crema da cacao dar mie mi se par prea gretoase cu atita unt in ele. De acea eu le lipesc cu gem si sincer se topesc in gura.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum ar fi sa te trezesti intr-o dimineata racoroasa, putin mai devreme, si sa pregatesti niste sandwich-uri la cuptor...
Sandwich-uri cu chifle la cuptorAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii