Isler

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Isler

Ingrediente

  • 200 gr nuci macinate sau alune macinate
  • 200 gr zahar
  • 400 gr unt
  • 400 gr faina

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas si apoi se pune untul taiat bucatele mai mici. Cu palmile se freaca faina cu untul impreuna pina cind se formeaza faramituri, apoi se introduce zaharul si nuca si se amesteca bine toate ingredientele pina se face un aluat fraged.

Se lasa putin la frigider, apoi se pune pe o planseta o jumatate din aluat si se intinde cu sucitoarea. Se lucreaza cu multa faina ca altfel se prinde de sucitoare sau de tabla de lemn pe care se lucreaza.

Se intinde de grosimea 3-5 mm si cu o forma de taiat biscuiti sau fursecuri sa dau formele dorite. Se coc la foc mediu citeva minute (pina la margine incep sa fie putin maronii), se scot din tava imediat si se pun pe un platou - nu se scot cu degetele ca sint tare fragede, se foloseste cutit sau spatula.

Dupa racire se ung cite doua cu un gem picant (caise sau zmeura) si se dau cu ciocolata deasupra. Reteta originala spune ca sa se lipeasca cite doua cu crema da cacao dar mie mi se par prea gretoase cu atita unt in ele. De acea eu le lipesc cu gem si sincer se topesc in gura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Sirop de patlagina
2
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Paste cu masline si sos (de post)
5
Paste

Paste cu masline si sos (de post)

Paste cu masline si sos (de post)
Parteneri
Sandwich-uri cu chifle la cuptor
Bucataras.RO

Sandwich-uri cu chifle la cuptor

Cum ar fi sa te trezesti intr-o dimineata racoroasa, putin mai devreme, si sa pregatesti niste sandwich-uri la cuptor...

Sandwich-uri cu chifle la cuptor
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia