Inghetata Mea de Orez Bicolora (Cacao si Vanilie)

Complexitate
redusa
Inghetata Mea de Orez Bicolora (Cacao si Vanilie)

Ingrediente

  • 100 gr orez
  • 450 ml lapte + apa
  • 100 ml frisca vegetala batuta
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cu virf de cacao amara
  • 1/2 pliculet de vanilie
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

- se fierbe orezul in cele 450 ml lapte + apa sau numai lapte cum vreti. Eu am facut aceasta operatiune la microunde, caci mi-a fost lene... Pe foc cred ca poate ar tb mai mult lichid, caci se mai si evapora. Zic ca cel mai bine incepeti cu 450 ml si mai adaugati pe parcurs daca e cazul. Orezul tb sa rezulte fiert bine.

- se mixeaza in blender orezul pina devine o pasta (eu nu l-am cremuit prea bine, din pacate).

- se adauga zaharul.

- se imparte orezul in vase si se adauga in fiecare frisca batuta si cite 50 ml lapte.

- se adauga in unul dintre vase cacaua si se amesteca bine.

- se pune la congelator in vase separate sau in straturi. Eu am pus in vase separate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa