Inghetata Mea de Orez Bicolora (Cacao si Vanilie)

Complexitate
redusa
Inghetata Mea de Orez Bicolora (Cacao si Vanilie)

Ingrediente

  • 100 gr orez
  • 450 ml lapte + apa
  • 100 ml frisca vegetala batuta
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cu virf de cacao amara
  • 1/2 pliculet de vanilie
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

- se fierbe orezul in cele 450 ml lapte + apa sau numai lapte cum vreti. Eu am facut aceasta operatiune la microunde, caci mi-a fost lene... Pe foc cred ca poate ar tb mai mult lichid, caci se mai si evapora. Zic ca cel mai bine incepeti cu 450 ml si mai adaugati pe parcurs daca e cazul. Orezul tb sa rezulte fiert bine.

- se mixeaza in blender orezul pina devine o pasta (eu nu l-am cremuit prea bine, din pacate).

- se adauga zaharul.

- se imparte orezul in vase si se adauga in fiecare frisca batuta si cite 50 ml lapte.

- se adauga in unul dintre vase cacaua si se amesteca bine.

- se pune la congelator in vase separate sau in straturi. Eu am pus in vase separate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)