Inghetata din Faina de Orez cu Pepene Galben

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pepene galben foarte matur
  • 230-240 ml apa
  • 120 gtr faina de orez
  • 45 gr zahar (de trestie)
  • 10 ml ulei de arahide (de preferat)
  • ciocolata amara

Mod de preparare

- amestecati faina de orez cu zaharul intr-un castron
- separat incalziti apa pina la punctul de fierbere (pe foc sau la microunde)
- varsati apa si uleiul peste zaharul amestecat cu faina de orez amestecind bine sa nu se formeze cocoloase

- lasati sa se raceasca apoi puneti in congelator pina se intareste putin
- puneti pepenele galben cuburi s curatat de simburi in bender sau in robot si varsati deasupra crema de orez pregatita inainte, mixati la putere maxima

- varsati compozitia in
a) masina de inghetata si lasati ca ea sa isi faca treaba
b) cutia de plastic sau un alt vas pe care il puteti pune la congelator (daca nu are capac il acoperiti cu folie de plastic); lasati la congelator 4-5 ore minim
- serviti presarata cu ciocata amara rasa sau razuita cu un cutit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa