Se pun morcovii curatati si taiati bucati ( mergeau si rasi ) impreuna cu caisele spalate, fara simburi si curatate pe cit posibil de coaja in vasul de sticla cu capac la microunde pt 5 minute . Nu e obligatoriu la microunde se poate si in cratita pe foc in cazul asta cu 1-2 linguri apa . Dupa 5 min am adaugat zaharul peste morcovi si caise si am amestecat .. Inca alte 5 minute si am verificat din nou si amestecat siropul format . Am mai dat o tura de 4 minute caci era deajuns .. acum in functie de cantitate sau de cuptor timpul poate varia ...
Se bate frisca cit morcovii si caisele in sirop s-au mai racorit.
Se amesteca cu mixerul vertical ( in blender, robot fiecare ce are ) pina a devenit un sirop gros .. se adauga vanilia si frisca batuta si se amesteca cu telul in forma de para ...
...in forme si la congelator ...
pt ca este destul de dulce se serveste alaturi de o inghetata mai simpla cum ar fii cea de orez sau cea de frisca ... sau chiar alaturi de o bucata de prajitura cu morcovi sau budinca de orez cu lapte ....
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii