Inghetata de Cafea in Cosulete

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Inghetata de Cafea in Cosulete

Ingrediente

  • -3 galbenusuri
  • -350 ml lapte+2 pliculete ness (sau 250 ml lapte+100 ml cafea preparata)
  • -250 ml frisca lichida
  • -150 g zahar
  • Cosulete:
  • -4 albusuri
  • -150 g zahar
  • -70 g faina

Mod de preparare

Inghetata:
Laptele se amesteca cu cafeaua si se pune la fiert. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa! Cand laptele s-a incalzit se toarna peste galbenusuri, amestecand incontinuu. Se transfera totul in vasul in care a fiert lapte si se tine pe foc pana se ingroase (amestecand). Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune intr-un vas cu apa rece si gheata si se lasa pana la racire completa!

Frisca se bate si se inglobeaza in amestecul de lapte+oua+cafea (cand este complet rece) si se amesteca!

Se da la congelator 1 h, apoi se scoate si se mixeaza, se da din nou la congelator si se repeta mixarea dupa o h!

Cosulete:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste, apoi se adauga faina si se omogenizeaza.

O foaie de copt se unge bine cu ulei, se toarna o lingura de aluat si se formeaza un cerc si se da la cuptor pana se rumeneste putin! Daca nu este bine facuta la suprafata se scoate din cuptor si cu ajutorul unui cutit uns bine se intoarce si se mai da la cuptor. Cand se scoate din cuptor se pune pe fundul unui pahar uns si deasupra un alt pahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie