Cele 4 oua le mixam cu 200 g zahar si 2 plicuri zahar vanilat pana devin spuma. Adaugam bananele pasate pe care in prealabil le-am stropit cu zeama de la 1/2 de lamaie si 450 g smantana. Mixam din nou circa 2 minute dupa care asezam compozitia intr-o cutie de plastic si o dam la congelator pentru circa 12 ore (pana e inghetata). Scoatem compozitia de la congelator si o punem in robotul de bucatarie si la viteza maxima lasam circa 2 minute sa se omogenizeze compozitia. In acest timp spumam frisca.
Compozitia mixata o adaugam treptat la frisca batuta amestecand usor. Cand este omogenizata o punem in bolul de plastic si o dam din nou la congelator. Dupa circa 1 ora scoatem din nou vasul si mixam din nou. O punem inapoi in congelator si lasam compozitia la rece pana se intareste (sau punem compozitia direct in forme, cum am procedat si eu).
Se poate servi cu toping de ciocalata, nuci prajite in zahar ars, sau decorata cu fructe.
Pofta Buna!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii