Inghetata de Afine si Cirese

Complexitate
redusa
Inghetata de Afine si Cirese

Ingrediente

  • -250 g fructe (afine)
  • -300 ml frisca
  • -300 g smantana sau iaurt mai gras
  • -zeama de la o lamaie/lima (pentru pastrarea culorii frumoase si pentru definirea gustului)
  • -zahar brun (de preferinta), 5 linguri (sau dupa gustul fiecaruia)
  • daca frisca nu este indulcita se pune mai mult zahar

Mod de preparare

Fructele se spala, se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie. Se lasa aprox. o ora pana se topeste zaharul de pe ele. Frisca se bate spuma, se amesteca cu smantana. Se adauga si fructele si se omogenizeaza compozitia. Se da la congelator.

Aceeasi reteta am folosit-o si pentru inghetata de cirese, inlocuind la ingrediente afinele cu ciresele esamburite. Cu visine ar fi fost si mai aromata inghetata, dar la nu aveam la indemana.

Secretul unei inghetate cremoase, facute acasa, consta in scoaterea ei din congelator la intervale de 40 min. -1 ora si amestecarea cu o lingura de lemn (nu cu mixerul), pentru a se zdrobi gheata formata. Am aflat acest lucru de pe un blog culinar, drag mie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci