Fructele se spala, se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie. Se lasa aprox. o ora pana se topeste zaharul de pe ele. Frisca se bate spuma, se amesteca cu smantana. Se adauga si fructele si se omogenizeaza compozitia. Se da la congelator.
Aceeasi reteta am folosit-o si pentru inghetata de cirese, inlocuind la ingrediente afinele cu ciresele esamburite. Cu visine ar fi fost si mai aromata inghetata, dar la nu aveam la indemana.
Secretul unei inghetate cremoase, facute acasa, consta in scoaterea ei din congelator la intervale de 40 min. -1 ora si amestecarea cu o lingura de lemn (nu cu mixerul), pentru a se zdrobi gheata formata. Am aflat acest lucru de pe un blog culinar, drag mie.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii