Inghetata cu crema de ciocolata si cafea solubila

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Inghetata cu crema de ciocolata si cafea solubila

Ingrediente

  • -500 ml lapte dulce,fiert si racit
  • -500 cu grasime 30%
  • -300 gr zahar
  • -2 linguri crema de ciocolata in doua culori
  • -250 gr mascarpone
  • -1 plic mare zahar vanilat
  • -1 lingura cafea solubila
  • -4 galbenusuri

Mod de preparare

Se pun la bain marie laptele dulce, smantana si jumatate din cantitatea de zahar, se amesteca usor pana la omogenizare, apoi se adauga galbenusurile batute cu cealalata jumatate de cantitate de zahar, adica 150 gr. si se amesteca usor pana la fierbere, dar sa nu fiarba, ar trebui sa ajunga la o temperatura de maxim 90 grade C. Cand se asaza crema pe marginile vasului in care este crema, este semn ca e gata, apoi se lasa sa se racoreasca.
Se pune intr-un vas crema de ciocolata, mascarpone, zaharul vanilat, cafeaua solubila si se amesteca pana se obtine o pasta densa si omogenizata, apoi se adauga creme anglaise, adica crema de oua, se omogenizeaza si se pune la congelator, se poate servi dupa cateva ore fara amestecare din doua in doua ore, aceasta inghetata este foarte densa si foarte aromata.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici