Inghetata cu crema de ciocolata si cafea solubila

Postat pe: 19-08-2018
(0)

Ingrediente

500 ml lapte dulce,fiert si racit
500 cu grasime 30%
300 gr zahar
2 linguri crema de ciocolata in doua culori
250 gr mascarpone
1 plic mare zahar vanilat
1 lingura cafea solubila
4 galbenusuri

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

10 portii

Se pun la bain marie laptele dulce, smantana si jumatate din cantitatea de zahar, se amesteca usor pana la omogenizare, apoi se adauga galbenusurile batute cu cealalata jumatate de cantitate de zahar, adica 150 gr. si se amesteca usor pana la fierbere, dar sa nu fiarba, ar trebui sa ajunga la o temperatura de maxim 90 grade C. Cand se asaza crema pe marginile vasului in care este crema, este semn ca e gata, apoi se lasa sa se racoreasca.
Se pune intr-un vas crema de ciocolata, mascarpone, zaharul vanilat, cafeaua solubila si se amesteca pana se obtine o pasta densa si omogenizata, apoi se adauga creme anglaise, adica crema de oua, se omogenizeaza si se pune la congelator, se poate servi dupa cateva ore fara amestecare din doua in doua ore, aceasta inghetata este foarte densa si foarte aromata.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Inghetata cu crema de ciocolata si cafea solubila" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Inghetata cu crema de ciocolata si cafea solubila