Inghetata cu Cafea

Postat pe: 19-08-2012
(0)

Ingrediente

410 ml frisca lichida neindulcita
355 ml lapte
30 g cafea espresso macinata
4 galbenusuri
150 g zahar extrafin
sare de mare fin macinata

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
- Frisca, laptele si cafeaua se pun intr-o oala, la foc mediu, amestecand usor, pana cand amestecul este aproape de temperatura de fierbere (aproximativ 5 minute).
- Intre timp, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si sarea intr-un bol termorezistent pana cand compozitia isi dubleaza aproximativ volumul si se deschide la culoare.

- Amestecul luat de pe foc se incorporeaza treptat in compozitia de galbenusuri si zahar, amesctecand usor.
- Amestecul rezultat se pune intr-o oala la foc mediu. Se amesteca usor, continuu cu o lingura din lemn pana cand compozitia devine mai densa (pana ramane urma degetului pe dosul lingurii din lemn) - aproximativ 1 - 2 minute (amestecul nu trebuie sa ajunga la fierbere).

- Se pregateste ”baia de gheata” (gheata se pune intr-un bol mare termorezistent iar peste aceasta se aseaza un al doilea bol termorezistent cu diametru mai mic).

Compozitia luata de pe foc, se trece printr-o sita fina si se pune in ”baia de gheata”, in bolul cu diametru mic. Se amesteca usor, continuu cu ajutorul unei linguri din lemn pana compozitia se raceste.

- Bolul (termorezistent) cu diametru mic se indeparteaza din baia cu gheata, se acopera cu o folie din plastic si se pune la congelator pentru min. 4 ore.
Sursa reteta: ”Sweet Scoops” - Shelly Kaldunski (”espresso ice cream”).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Inghetata cu Cafea" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Inghetata cu Cafea