Inghetata cu Cafea

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Inghetata cu Cafea

Ingrediente

  • - 410 ml frisca lichida neindulcita
  • - 355 ml lapte
  • - 30 g cafea espresso macinata
  • - 4 galbenusuri
  • - 150 g zahar extrafin
  • - sare de mare fin macinata

Mod de preparare

- Frisca, laptele si cafeaua se pun intr-o oala, la foc mediu, amestecand usor, pana cand amestecul este aproape de temperatura de fierbere (aproximativ 5 minute).
- Intre timp, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si sarea intr-un bol termorezistent pana cand compozitia isi dubleaza aproximativ volumul si se deschide la culoare.

- Amestecul luat de pe foc se incorporeaza treptat in compozitia de galbenusuri si zahar, amesctecand usor.
- Amestecul rezultat se pune intr-o oala la foc mediu. Se amesteca usor, continuu cu o lingura din lemn pana cand compozitia devine mai densa (pana ramane urma degetului pe dosul lingurii din lemn) - aproximativ 1 - 2 minute (amestecul nu trebuie sa ajunga la fierbere).

- Se pregateste ”baia de gheata” (gheata se pune intr-un bol mare termorezistent iar peste aceasta se aseaza un al doilea bol termorezistent cu diametru mai mic).

Compozitia luata de pe foc, se trece printr-o sita fina si se pune in ”baia de gheata”, in bolul cu diametru mic. Se amesteca usor, continuu cu ajutorul unei linguri din lemn pana compozitia se raceste.

- Bolul (termorezistent) cu diametru mic se indeparteaza din baia cu gheata, se acopera cu o folie din plastic si se pune la congelator pentru min. 4 ore.
Sursa reteta: ”Sweet Scoops” - Shelly Kaldunski (”Espresso ice cream”).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.