Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 portii:
  • Galbenusurile de la 4 oua
  • 4-5 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 1 varf de sare
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 250 ml frisca lichida;
  • Pentru arome: ciocolata neagra, coaja de lamaie, coaja de portocale, o lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.
Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.
Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Apoi se lasa un pic la racit laptele (cat sa fie cald, nu oparit) si se toarna in fir subtire peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam. Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa la racit.

Apoi, aceasta compozitie se imparte in trei: o parte ramane simpla, avand doar aroma de vanilie. A doua parte se amesteca bine cu putina coaja rasa de lamaie, o lingurita de zeama de lamaie, putina coaja de portocala tinunta in zahar la borcan, impreuna cu un pic din siropul lasat in el. In cel de-al treilea castron vom rade cateva patratele de ciocolata neagra, dupa ce s-a racit acea crema de oua, pentru ca fulgii de ciocolata sa nu se topeasca.

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi turnam frisca in cele trei vase si amestecam bine cu mixerul.
Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.
Timpul practic de pregatire este de aprox 1 ora si jumatate.
Se poate servi cu foi de napolitana.

Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Tort de orez cu cocos si fructe
Bucataras.RO

Tort de orez cu cocos si fructe

Atunci cand Oana, de la Savori Urbane, a postat reteta de tort de orez cu cocos si fructe, am stiut imediat ca o voi presta...

Tort de orez cu cocos si fructe
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat