Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 portii:
  • Galbenusurile de la 4 oua
  • 4-5 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 1 varf de sare
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 250 ml frisca lichida;
  • Pentru arome: ciocolata neagra, coaja de lamaie, coaja de portocale, o lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.
Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.
Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Apoi se lasa un pic la racit laptele (cat sa fie cald, nu oparit) si se toarna in fir subtire peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam. Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa la racit.

Apoi, aceasta compozitie se imparte in trei: o parte ramane simpla, avand doar aroma de vanilie. A doua parte se amesteca bine cu putina coaja rasa de lamaie, o lingurita de zeama de lamaie, putina coaja de portocala tinunta in zahar la borcan, impreuna cu un pic din siropul lasat in el. In cel de-al treilea castron vom rade cateva patratele de ciocolata neagra, dupa ce s-a racit acea crema de oua, pentru ca fulgii de ciocolata sa nu se topeasca.

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi turnam frisca in cele trei vase si amestecam bine cu mixerul.
Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.
Timpul practic de pregatire este de aprox 1 ora si jumatate.
Se poate servi cu foi de napolitana.

Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa