Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Inghetata asortata: vanilie, fulgi de ciocolata si citrice

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 portii:
  • Galbenusurile de la 4 oua
  • 4-5 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 1 varf de sare
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 pastaie de vanilie;
  • 250 ml frisca lichida;
  • Pentru arome: ciocolata neagra, coaja de lamaie, coaja de portocale, o lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Vasul de la aparatul de inghetata trebuie pus 8 ore la congelator.
Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se freaca cu zaharul si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.
Separat, se fierbe laptele intr-un vas in care adaugam semintele de la o pastaie de vanilie, impreuna cu pastaia. Apoi se lasa un pic la racit laptele (cat sa fie cald, nu oparit) si se toarna in fir subtire peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam. Crema astfel obtinuta se va gati pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase un pic, dupa care se da de pe foc si se lasa la racit.

Apoi, aceasta compozitie se imparte in trei: o parte ramane simpla, avand doar aroma de vanilie. A doua parte se amesteca bine cu putina coaja rasa de lamaie, o lingurita de zeama de lamaie, putina coaja de portocala tinunta in zahar la borcan, impreuna cu un pic din siropul lasat in el. In cel de-al treilea castron vom rade cateva patratele de ciocolata neagra, dupa ce s-a racit acea crema de oua, pentru ca fulgii de ciocolata sa nu se topeasca.

Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale. Apoi turnam frisca in cele trei vase si amestecam bine cu mixerul.
Crema obtinuta se toarna in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti). Daca nu aveti aparat special, se da crema la congelator si din 30 in 30 de minute se scoate si se amesteca, pentru a nu face ace, pana avem inghetata de consistenta dorita.
Timpul practic de pregatire este de aprox 1 ora si jumatate.
Se poate servi cu foi de napolitana.

Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Cartofi-evantai cu cascaval
2
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Choux A la Creme II
5
Dulciuri

Choux A la Creme II

Choux A la Creme II
Parteneri
Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor
Bucataras.RO

Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor

Un pranz perfect de duminica, totul aromat cu noile condimente cu ingrediente 100% naturale de la Delikat.

Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel