Varsati faina intr-o oala cat de cat marisoara si incalzita la bai marin, in centru puneti drojdia diluita cu putin lapte, adaugati ouale batute spumasi impreuna cu drojdia incorporati cu faina putin cate putin si apoi daugati laptele si amestecati continuta cam 5 minute in felul ca acesta sa ramana cat de cat lichid, acoperiti cu o farfurie si puneti oala intr-o patura astefl incat sa ramana cald. Se lasa in patura pana ce continutul devine dublu (adik creste).
Intre timp se monteaza untul cu cele 2 linguri de zahar si sarea. Cand compozitia a crescut se adauga untul montat si se amesteca in modul delicat, se unge o forma cu unt si se adauga compozitia, care normal ar trebui sa fie 3 sferturi din forma si se lasa la crescut pana ce ajunge la bordul formei, dar eu nu am avut o forma mica asa ca am pus in care aveam. . . se baga la cuptor la 180 grade.
In timpul in care aceasta se coace se pune pe foc apa cu zaharul si coaja de lamaie bucati mari. . . cand da in fierbere si zaharul sa topit se adauga romul. . . fara a mai lasa la fiert.
Cand Baba-ul e copt se insiropeaza bine cu acest sirop. . . se poate orna si cu frisca, dar originalul e simplu
Se insiropeaza fiecare feliuta si poate fi servit atat cu frisca cat si simplu dupa original
Imi place mult sa fac astfel de placinte sarate cu branzeturi, pentru ca ai mei le adora si sunt practice de luat si la...
Placinta cu spanac, urda si crema de branzaPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii