Il Baba

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

250 gr faina
4 oua
100gr unt
20 gr zahar (eu am pus 2 linguri)
100 gr latte
15 gr drojdie
putina sare (un varf de lingurita)
Sirop:
1/2 litru apa
coaja de la o jumatate de lamaie
1cana is jumatate de zahar
o jumatate de pahar de rom (alcool)

Mod de preparare

Varsati faina intr-o oala cat de cat marisoara si incalzita la bai marin, in centru puneti drojdia diluita cu putin lapte, adaugati ouale batute spumasi impreuna cu drojdia incorporati cu faina putin cate putin si apoi daugati laptele si amestecati continuta cam 5 minute in felul ca acesta sa ramana cat de cat lichid, acoperiti cu o farfurie si puneti oala intr-o patura astefl incat sa ramana cald. Se lasa in patura pana ce continutul devine dublu (adik creste).

Intre timp se monteaza untul cu cele 2 linguri de zahar si sarea. Cand compozitia a crescut se adauga untul montat si se amesteca in modul delicat, se unge o forma cu unt si se adauga compozitia, care normal ar trebui sa fie 3 sferturi din forma si se lasa la crescut pana ce ajunge la bordul formei, dar eu nu am avut o forma mica asa ca am pus in care aveam. . . se baga la cuptor la 180 grade.

In timpul in care aceasta se coace se pune pe foc apa cu zaharul si coaja de lamaie bucati mari. . . cand da in fierbere si zaharul sa topit se adauga romul. . . fara a mai lasa la fiert.

Cand Baba-ul e copt se insiropeaza bine cu acest sirop. . . se poate orna si cu frisca, dar originalul e simplu

Se insiropeaza fiecare feliuta si poate fi servit atat cu frisca cat si simplu dupa original
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Il Baba" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  05.05.2010 10:10:54

Baba este o prajiturica tare buna, eu ii mai pun si frisca in mijloc. Felicitari

strumph
•  24.02.2010 23:56:04

interesanta reteta

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Il Baba