Il Baba

Complexitate
redusa
Il Baba

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 4 oua
  • 100gr unt
  • 20 gr zahar (eu am pus 2 linguri)
  • 100 gr latte
  • 15 gr drojdie
  • putina sare (un varf de lingurita)
  • Sirop:
  • 1/2 litru apa
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 1cana is jumatate de zahar
  • o jumatate de pahar de rom (alcool)

Mod de preparare

Varsati faina intr-o oala cat de cat marisoara si incalzita la bai marin, in centru puneti drojdia diluita cu putin lapte, adaugati ouale batute spumasi impreuna cu drojdia incorporati cu faina putin cate putin si apoi daugati laptele si amestecati continuta cam 5 minute in felul ca acesta sa ramana cat de cat lichid, acoperiti cu o farfurie si puneti oala intr-o patura astefl incat sa ramana cald. Se lasa in patura pana ce continutul devine dublu (adik creste).

Intre timp se monteaza untul cu cele 2 linguri de zahar si sarea. Cand compozitia a crescut se adauga untul montat si se amesteca in modul delicat, se unge o forma cu unt si se adauga compozitia, care normal ar trebui sa fie 3 sferturi din forma si se lasa la crescut pana ce ajunge la bordul formei, dar eu nu am avut o forma mica asa ca am pus in care aveam. . . se baga la cuptor la 180 grade.

In timpul in care aceasta se coace se pune pe foc apa cu zaharul si coaja de lamaie bucati mari. . . cand da in fierbere si zaharul sa topit se adauga romul. . . fara a mai lasa la fiert.

Cand Baba-ul e copt se insiropeaza bine cu acest sirop. . . se poate orna si cu frisca, dar originalul e simplu

Se insiropeaza fiecare feliuta si poate fi servit atat cu frisca cat si simplu dupa original

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)
Bucataras.RO

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)

pentru a vedea reteta video : https://www.youtube.com/watch?v=ks98UxvGPKM

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty