Gris cu Lapte Caramel Sau Falsa Crema de Zahar Ars

Complexitate
redusa
Gris cu Lapte Caramel Sau Falsa Crema de Zahar Ars

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 60-80 gr gris (mai moale sau mai taricel dupa cum zice in cartea de bucatate eu data viitoare voi pune 80-100 ca sa se inchege mai repede :lol:)
  • stafide
  • arome
  • 1-2 linguri zahar in gris eu am pus dulceata de coji de pepene tb sa o termin caci vine vara si o sa fac alta) toate astea se pun la sfirsit
  • 3 linguri de zahar pentru caramel

Mod de preparare

Lapte se toarna in cratita, se incalzeste si se toarna grisul in ploaie (stiu ca stiti deci nu ma certati... vreau sa ma dau mare ca stiu sa fac gris cu lapte chiar dc nu am copii: p)... se mesteca cu telul para la inceput si apoi cu lingura de lemn...

Cind e gata adica a fiert maxim 10 min...

Incepeti sa pregatiti caramelul ...

Am pus (dupa sfatul Monei) 3 linguri cu virf de zahar in vas. Eu am facut in jena. Am pus plasa de metal e flacara si vasul care erezistent la flacara pe plasa cu zaharul in el. Daca vasul vostru nu rezista la flacara atucni incepti sa caramelizati in cuptor odata cu grisul caci dureaza mai mult...

Cind zaharul era topit si era mult, lichid destul in vas am turnat grisul care era cald inca si molutz... o sa faca "bulburuci" multi pe margini, se va amesteca putin grisul cu caramelul dar asta este tot "schepsisul" :lol:... sa semene mult cu crema de zahar ars.

Am lasat sa se raceasca ... insa dureaza ff mult dupa parerea mea e un dulce care tb facut dimineata pt a fii mincat dupa amiaza sau de seara pt diminineata urmatoare...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa