Gris cu Lapte Caramel Sau Falsa Crema de Zahar Ars

Complexitate
redusa
Gris cu Lapte Caramel Sau Falsa Crema de Zahar Ars

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 60-80 gr gris (mai moale sau mai taricel dupa cum zice in cartea de bucatate eu data viitoare voi pune 80-100 ca sa se inchege mai repede :lol:)
  • stafide
  • arome
  • 1-2 linguri zahar in gris eu am pus dulceata de coji de pepene tb sa o termin caci vine vara si o sa fac alta) toate astea se pun la sfirsit
  • 3 linguri de zahar pentru caramel

Mod de preparare

Lapte se toarna in cratita, se incalzeste si se toarna grisul in ploaie (stiu ca stiti deci nu ma certati... vreau sa ma dau mare ca stiu sa fac gris cu lapte chiar dc nu am copii: p)... se mesteca cu telul para la inceput si apoi cu lingura de lemn...

Cind e gata adica a fiert maxim 10 min...

Incepeti sa pregatiti caramelul ...

Am pus (dupa sfatul Monei) 3 linguri cu virf de zahar in vas. Eu am facut in jena. Am pus plasa de metal e flacara si vasul care erezistent la flacara pe plasa cu zaharul in el. Daca vasul vostru nu rezista la flacara atucni incepti sa caramelizati in cuptor odata cu grisul caci dureaza mai mult...

Cind zaharul era topit si era mult, lichid destul in vas am turnat grisul care era cald inca si molutz... o sa faca "bulburuci" multi pe margini, se va amesteca putin grisul cu caramelul dar asta este tot "schepsisul" :lol:... sa semene mult cu crema de zahar ars.

Am lasat sa se raceasca ... insa dureaza ff mult dupa parerea mea e un dulce care tb facut dimineata pt a fii mincat dupa amiaza sau de seara pt diminineata urmatoare...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Orez cu lapte  fisticos
Bucataras.RO

Orez cu lapte fisticos

Un orez cu lapte absolut delicios si plin de arome. Si pentru ca l-am facut la Crock-Pot slow cooker nu am avut grija lui. Ma...

Orez cu lapte fisticos
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!