Gris cu Lapte Caramel Sau Falsa Crema de Zahar Ars

Complexitate
redusa
Gris cu Lapte Caramel Sau Falsa Crema de Zahar Ars

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 60-80 gr gris (mai moale sau mai taricel dupa cum zice in cartea de bucatate eu data viitoare voi pune 80-100 ca sa se inchege mai repede :lol:)
  • stafide
  • arome
  • 1-2 linguri zahar in gris eu am pus dulceata de coji de pepene tb sa o termin caci vine vara si o sa fac alta) toate astea se pun la sfirsit
  • 3 linguri de zahar pentru caramel

Mod de preparare

Lapte se toarna in cratita, se incalzeste si se toarna grisul in ploaie (stiu ca stiti deci nu ma certati... vreau sa ma dau mare ca stiu sa fac gris cu lapte chiar dc nu am copii: p)... se mesteca cu telul para la inceput si apoi cu lingura de lemn...

Cind e gata adica a fiert maxim 10 min...

Incepeti sa pregatiti caramelul ...

Am pus (dupa sfatul Monei) 3 linguri cu virf de zahar in vas. Eu am facut in jena. Am pus plasa de metal e flacara si vasul care erezistent la flacara pe plasa cu zaharul in el. Daca vasul vostru nu rezista la flacara atucni incepti sa caramelizati in cuptor odata cu grisul caci dureaza mai mult...

Cind zaharul era topit si era mult, lichid destul in vas am turnat grisul care era cald inca si molutz... o sa faca "bulburuci" multi pe margini, se va amesteca putin grisul cu caramelul dar asta este tot "schepsisul" :lol:... sa semene mult cu crema de zahar ars.

Am lasat sa se raceasca ... insa dureaza ff mult dupa parerea mea e un dulce care tb facut dimineata pt a fii mincat dupa amiaza sau de seara pt diminineata urmatoare...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia