Lapte se toarna in cratita, se incalzeste si se toarna grisul in ploaie (stiu ca stiti deci nu ma certati... vreau sa ma dau mare ca stiu sa fac gris cu lapte chiar dc nu am copii: p)... se mesteca cu telul para la inceput si apoi cu lingura de lemn...
Cind e gata adica a fiert maxim 10 min...
Incepeti sa pregatiti caramelul ...
Am pus (dupa sfatul Monei) 3 linguri cu virf de zahar in vas. Eu am facut in jena. Am pus plasa de metal e flacara si vasul care erezistent la flacara pe plasa cu zaharul in el. Daca vasul vostru nu rezista la flacara atucni incepti sa caramelizati in cuptor odata cu grisul caci dureaza mai mult...
Cind zaharul era topit si era mult, lichid destul in vas am turnat grisul care era cald inca si molutz... o sa faca "bulburuci" multi pe margini, se va amesteca putin grisul cu caramelul dar asta este tot "schepsisul" :lol:... sa semene mult cu crema de zahar ars.
Am lasat sa se raceasca ... insa dureaza ff mult dupa parerea mea e un dulce care tb facut dimineata pt a fii mincat dupa amiaza sau de seara pt diminineata urmatoare...
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii