Se pune la fiert apa si zaharul.
Cand s-a topit zaharul adaugam cafeaua si mai fierbem 5 minute.
Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca. Daca optam pentru adaugarea de lichior, il turnam in acest moment.
Intr-o forma de plastic turnam compozitia cu cafea, lasam sa se raceasca bine, apoi introducem forma la congelator.
Granita se lasa la congelator o ora, pana ingheata pe margini. Cu ajutorul unei furculite, incepem sa zgariem pana gheata se sfarama in bucatele.
Introducem granita din nou la congelator.
Mai repetam procesul cu furculita, inca de 2 ori.
Se serveste in boluri, pahare sau cani, ornata sau nu, cu frisca.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii