Se amesteca intr-un castron toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. In cazul folosirii unei drojdii proaspete aceasta se dizolva in apa calduta.
Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta dorita pana obtinem un aluat omogen , usor lipicios. Se pune si uleiul si se framanta in continuare pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana. Se acopera cu un prosop si se lasa sa dospeasca pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit sufiecient, se scoate pe masa unsa cu putin ulei si se framanta pentru a scoate aerul din aluat, apoi se intinde o foaie de aprox 0.5 cm grosime. Se decupeaza in formele dorite si se mai lasa pe masa putin sa creasca.
Se pun la prajit in baie de ulei. Se prajesc pe ambele parti, se scot pe un servet. Se pudreaza si se servesc.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii