Se amesteca intr-un castron toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. In cazul folosirii unei drojdii proaspete aceasta se dizolva in apa calduta.
Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta dorita pana obtinem un aluat omogen , usor lipicios. Se pune si uleiul si se framanta in continuare pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana. Se acopera cu un prosop si se lasa sa dospeasca pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit sufiecient, se scoate pe masa unsa cu putin ulei si se framanta pentru a scoate aerul din aluat, apoi se intinde o foaie de aprox 0.5 cm grosime. Se decupeaza in formele dorite si se mai lasa pe masa putin sa creasca.
Se pun la prajit in baie de ulei. Se prajesc pe ambele parti, se scot pe un servet. Se pudreaza si se servesc.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAluaturi de casa Imi place foarte mult sa pregatesc tarte si de data aceasta am pregatit una cu branza si afine.
Desert tarta cu branza si afineReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii