Se amesteca intr-un castron toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. In cazul folosirii unei drojdii proaspete aceasta se dizolva in apa calduta.
Turnam treptat apa calduta, incorporam si esenta dorita pana obtinem un aluat omogen , usor lipicios. Se pune si uleiul si se framanta in continuare pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana. Se acopera cu un prosop si se lasa sa dospeasca pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit sufiecient, se scoate pe masa unsa cu putin ulei si se framanta pentru a scoate aerul din aluat, apoi se intinde o foaie de aprox 0.5 cm grosime. Se decupeaza in formele dorite si se mai lasa pe masa putin sa creasca.
Se pun la prajit in baie de ulei. Se prajesc pe ambele parti, se scot pe un servet. Se pudreaza si se servesc.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii