Gogosele cu Dovleac si Vin

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

250-350 g faina
300 g dovleac
4 galbenusuri
200 g zahar
2 pahare vin rosu, dulce
1 lingurita coaja rasa de portocala sau lamaie
2 portocale
un praf de sare
ulei pentru prajit
4 linguri zahar pudra (poate fi si zahar pudra vanilat)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Curatati dovleacul si taiati-l in felii potrivite. Fierbeti-l in apa clocotita cu putina sare, pana ce se inmoaie, scurgeti-l si lasati-l la racit. Zdrobiti-l cu o furculita sau treceti-l prin masina de tocat carne si adaugati coaja rasa de portocala (lamaie).

Separat, intr-un castron, cerneti faina (pentru inceput 250 g, apoi mai puneti daca este nevoie), adaugati galbenusurile pe rand si cand acestea s-au incorporat, puneti zaharul, pireul de dovleac, sucul de portocale si vinul, adaugate treptat si omogenizand continu, ca sa nu se formeze cocoloase.

Trebuie sa obtineti o compozitie, mult mai groasa ca la clatite, care sa poata fi luata cu lingura, ca un aluat putin mai moale. Omogenizati bine si lasati sa se odihneasca 1 ora.

Intr-o tigaie cu ulei incins, puneti cate 1 lingura din aluat, sub forma de gramajoare si prajiti-le, la foc potrivit, de jur imprejur (ele se fac repede). Scoateti-le neaparat pe servetele absorbante, deoarece isi trag destul de mult ulei si lasati-le la racit.

Inainte de a fi servite, pudrati-le din belsug cu zahar praf.

Sunt bune si aromate, dar contin si multe calorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gogosele cu Dovleac si Vin" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosele cu Dovleac si Vin