Curatati dovleacul si taiati-l in felii potrivite. Fierbeti-l in apa clocotita cu putina sare, pana ce se inmoaie, scurgeti-l si lasati-l la racit. Zdrobiti-l cu o furculita sau treceti-l prin masina de tocat carne si adaugati coaja rasa de portocala (lamaie).
Separat, intr-un castron, cerneti faina (pentru inceput 250 g, apoi mai puneti daca este nevoie), adaugati galbenusurile pe rand si cand acestea s-au incorporat, puneti zaharul, pireul de dovleac, sucul de portocale si vinul, adaugate treptat si omogenizand continu, ca sa nu se formeze cocoloase.
Trebuie sa obtineti o compozitie, mult mai groasa ca la clatite, care sa poata fi luata cu lingura, ca un aluat putin mai moale. Omogenizati bine si lasati sa se odihneasca 1 ora.
Intr-o tigaie cu ulei incins, puneti cate 1 lingura din aluat, sub forma de gramajoare si prajiti-le, la foc potrivit, de jur imprejur (ele se fac repede). Scoateti-le neaparat pe servetele absorbante, deoarece isi trag destul de mult ulei si lasati-le la racit.
Inainte de a fi servite, pudrati-le din belsug cu zahar praf.
Sunt bune si aromate, dar contin si multe calorii.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...
Bomboane de ciocolataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii