Gem de Prune

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Gem de Prune

Ingrediente

  • 5 kg prune vinete
  • 1 kg zahar (cu cristalul mare)
  • 150 gr miez de nuca

Mod de preparare

Prunele se curata de codite si se spala foarte bine.

Se scot samburii.

Se pun fructele la fiert pe foc mic, impreuna cu o canita de apa, intr-o oala cu capac.

Cand fructele s-au inmuiat, se adauga tot zaharul, se amesteca bine si se pune si miezul de nuca bine spalat.

Se continua fierberea, amestecand din cand in cand - sa nu se prinda.

Gemul trebuie sa scada aprox 1/3 (din cantitatea considerata dupa ce ati adaugat zaharul).

Puneti gemul fierbinte in borcane incalzite. Puneti capace si lasati borcanele pe masa din bucatarie, bine infofolite in paturi groase.

Dupa ce s-au racit, borcanele se pun in camara la rece.
Se foloseste la micul dejun sau ca gustare in cursul zilei, ca umplutura pentru clatite, cornulete, rulada sau pentru diverse prajituri.

Desi pare ciudat, impreuna cu telemeaua sarata are un gust deosebit!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa