Prunele se curata de codite si se spala foarte bine.
Se scot samburii.
Se pun fructele la fiert pe foc mic, impreuna cu o canita de apa, intr-o oala cu capac.
Cand fructele s-au inmuiat, se adauga tot zaharul, se amesteca bine si se pune si miezul de nuca bine spalat.
Se continua fierberea, amestecand din cand in cand - sa nu se prinda.
Gemul trebuie sa scada aprox 1/3 (din cantitatea considerata dupa ce ati adaugat zaharul).
Puneti gemul fierbinte in borcane incalzite. Puneti capace si lasati borcanele pe masa din bucatarie, bine infofolite in paturi groase.
Dupa ce s-au racit, borcanele se pun in camara la rece.
Se foloseste la micul dejun sau ca gustare in cursul zilei, ca umplutura pentru clatite, cornulete, rulada sau pentru diverse prajituri.
Desi pare ciudat, impreuna cu telemeaua sarata are un gust deosebit!
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorO reteta luata din revista Lidl, tare bun a iesit.
Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjelEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii