Ganache pentru Glazurat

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Ganache pentru Glazurat

Ingrediente

  • Pentru 500 g ganache:
  • -250 g ciocolata tableta, min 75 % cacao
  • -250 ml smantana lichida pentru frisca, min 30 % grasime
  • -15 g cacao cernuta

Mod de preparare

Tocati sau radeti fin ciocolata intr-un bol si amestecati-o cu cacao cernuta.

Separat, fierbeti la bain- marie smantana pentru frisca pana da in clocot.

Turnati din smantana peste amestecul cu ciocolata, putin cate putin, batand cu mixerul la viteza mica.

Pastrati restul de smantana pentru frisca pe baia de aburi pentru a ramane fierbinte, pana la epuizare.

Pasati pentru a indeparta si ultimele bucatele de ciocolata.

Intrebuintati-o imediat pentru ca riscati sa se intareasca.
A glazura- in cartile de specialitate inseamna - "invelis exterior pentru dulciuri, sub forma de amestec gros si lucios".

Acest ganache are textura ideala pentru a glazura dulciurile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa