Se freaca untul cu 1/2 din cantitatea de zahar pudra si vanilia (vanillina) pina devine spumos. Se adauga pe rand faina (cernuta) si se amesteca usor dupa fiecare adaugare. La sfarsit se pun si nucile si se amesteca usor.
Se iau doua tavi si se tapeteaza cu hartie de copt sau pergament. Se formeaza bilute din aluat, cam cit o nuca marime si se pun in tava cu distanta intre ele de 2 cm.
Se incalzeste cuptorul la 350F (180C). Se baga tavile in cuptor, la mijloc si se lasa circa 12-15 minute sau pana cind baza fursecurilor este usor aurie. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. Dupa 5 minute, cand sint inca caldute, se tavalesc cu grija in jumatatea ramasa de zahar pudra.
Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar. Sunt f. bune la cafea, ceai, cacao sau orice bautura calda!
Pofta Buna!
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii