Se freaca untul cu 1/2 din cantitatea de zahar pudra si vanilia (vanillina) pina devine spumos. Se adauga pe rand faina (cernuta) si se amesteca usor dupa fiecare adaugare. La sfarsit se pun si nucile si se amesteca usor.
Se iau doua tavi si se tapeteaza cu hartie de copt sau pergament. Se formeaza bilute din aluat, cam cit o nuca marime si se pun in tava cu distanta intre ele de 2 cm.
Se incalzeste cuptorul la 350F (180C). Se baga tavile in cuptor, la mijloc si se lasa circa 12-15 minute sau pana cind baza fursecurilor este usor aurie. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. Dupa 5 minute, cand sint inca caldute, se tavalesc cu grija in jumatatea ramasa de zahar pudra.
Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar. Sunt f. bune la cafea, ceai, cacao sau orice bautura calda!
Pofta Buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii