Omogenizati bine ingredientele de la aluat, adaugand tot cate putina faina, astfel incat sa obtineti o coca ce se poate intinde cu sucitorul in foaie subtire de 1 cm. Taiati cu un pahar rotunduri si asezati-le pe fundul unei tavi. Aluatul ramas se intinde din nou in foaie si se decupeaza cu paharul.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, doar pana incep sa se aureasca foarte usor pe margini.
Lasati tava scoasa din cuptor sa se racoreasca cateva minute, apoi rasturnati fursecurile intr-un bol mare. Pe masura ce se racesc ele devin crocante.
Procedati identic pana coaceti toate fursecurile.
# Se pot servi simple sau presarate cu un amestec de zahar pudra si scortisoara, cat sunt fierbinti, imediat ce au fost scoase din cuptor, langa o ceasca de ceai sau cafea fierbinte
## Sau lasati sa se raceasca complet, apoi puteti sa le depozitati intr-o cutie de carton cu capac, chiar si 2- 3 luni si sa le umpleti cu crema cand aveti nevoie.
Lipiti cu crema cate doua fursecuri; puneti crema inclusiv deasupra si pe margini, apoi rostogoliti prin nuca prajita si macinata, astfel incat crema sa fie acoperita cu nuca.
Lasati pana a doua zi sa se inmoaie fursecurile.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii