Deci, din blat (cel mai grosut putin) am decupat rotocoale, le-am aranjat in chese de hartie. Am pus apoi la fiert budinca de lamaie (dupa indicatile de pe cutie - aici am folosit mai putin lichid decat scrie) si am lasat sa se racoreasca. Am adaugat untul moale si am batut cu mixerul pana la omogenizare (cam 1 minut). Am pus crema obtinuta intr-o punga de decorat si am facut cate un mot pe fiecare fursec.
Din resturile ramase de la decupat si din blatul cel mai subtire precum si din restul de crema de lamaie ramasa am framantat o pasta din care am luat cu lingurita mici bucatele carora le-am dat forma de bilute. Le-am tavalit prin mac amestecat cu zahar si coaja de lamaie si am avut 2 feluri de fursecuri (diferite ca aspect, dar asemanatoare la gust). Pe cand au ajuns musafirii au fost gata si dulciurile... tin sa va spun ca au avut un succes deplin.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii