Fursecuri Rapide

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

Varianta 1
Resturi de blat de tort
1 cutie de budinca de lamaie
100 g unt
Varianta 2
Resturi de blat
resturi de crema de lamaie
3 linguri de zahar
3 linguri de mac
coaja de lamaie

Mod de preparare

Deci, din blat (cel mai grosut putin) am decupat rotocoale, le-am aranjat in chese de hartie. Am pus apoi la fiert budinca de lamaie (dupa indicatile de pe cutie - aici am folosit mai putin lichid decat scrie) si am lasat sa se racoreasca. Am adaugat untul moale si am batut cu mixerul pana la omogenizare (cam 1 minut). Am pus crema obtinuta intr-o punga de decorat si am facut cate un mot pe fiecare fursec.

Din resturile ramase de la decupat si din blatul cel mai subtire precum si din restul de crema de lamaie ramasa am framantat o pasta din care am luat cu lingurita mici bucatele carora le-am dat forma de bilute. Le-am tavalit prin mac amestecat cu zahar si coaja de lamaie si am avut 2 feluri de fursecuri (diferite ca aspect, dar asemanatoare la gust). Pe cand au ajuns musafirii au fost gata si dulciurile... tin sa va spun ca au avut un succes deplin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fursecuri Rapide" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

strumph
•  24.02.2010 23:50:34

rapid si delicios!

pupi
•  23.02.2010 19:23:14

mersi mult ....la fel la toate subiectele la care ai scris.... e destul de usor de facut totul...pupici si spor la treaba

tsilly
•  23.02.2010 15:59:02

arata foarte bine !

pupi
•  24.11.2009 19:46:05

Ratatouille, nu stiu cum se folosesc aceste chese prin locurile unde locuiesti tu.
Eu am crescut pe langa laboratorul de prajituri si inghetata , in Romania, mama era contabil sef acolo, chesele astea se foloseau la orice prajitura. Sant chese mai mici, mai mari, rotunde ,patrate, dreptunghiulare, mai groase, mai subtiri, ovale, mai inalte sau mai joase, fiecare are insemnatatea si folosinta ei.
Pentru praline se folosesc chese , tot rotunde , asa cum am folosit eu , dar alea sant mult mai mici, mai groase, adica au doua sau trei starturi de hartie, printre care unul este de hartie speciala de bombonerie.
Ma rog, nu stau sa iti explic acuma de la a la z tot ce tine de domeniul asta, nu are rost.
Daca te duci pe la magazine de decoratii de torturi, pe la magazine Wilton sau prin locuri unde se vand produse de patiserie/cofetarie ai sa vezi la ce ma refer, ai sa vezi varietatea de chese si poti sa intrebi ( daca ai sa gasesti un expert prin preajma) cum se folosesc acele chese.

ratatouille
•  24.11.2009 13:58:37

hirtiutele sunt pentru praline, pentru ca asa arata ca niste praline

pupi
•  05.11.2009 00:10:05

Lucia, ma bucur din suflet ca a functionat si la tine....la mine mereu se intampla sa fiu pusa in fata unor situatii neprevazute .....rapid trec la atacat congelatorul.
te pup

lucia_bp
•  04.11.2009 14:22:38

Cata dreptate ai avut cu aceste fursecuri rapide !
M-au scos din impas si au fost foarte apreciate si laudate !
Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fursecuri Rapide