Fursecuri Fragede `Valentina`

Complexitate
redusa
Fursecuri Fragede `Valentina`

Ingrediente

  • 200 unt
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri de zahar
  • coaja si sucul de la o lamaie mare
  • faina cat cuprinde (mie mi-au intrat 12 linguri dar unele au fost mai cu varf altele mai scuturate)
  • esenta de vanilie (optional)
  • zahar nerafinat pentru decor (optional)

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se freaca spumos cu zaharul apoi se adauga galbenusul, se omogenizeaza, se pune esenta de vanilie, coaja rasa si sucul de la lamaie, se omogenizeaza. Se incepe adaugarea fainii, la inceput puteti pune circa 10 linguri de faina dupa care amestecati.

Vedeti cum se prezinta aluatul obtinut, daca e prea moale mai adaugati faina dar tot cate o lingura si amestecati. Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios, dar nu foarte moale. El trebuie lasat la frigider pentru 4 ore sau peste noapte.

Se scoate din frigider, se pune pe masa de lucru si se acopera cu folie alientara dupa care se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime (sau poate ceva mai subtire), se decupeaza forma dorita cu un pahar sau cu formele pentru biscuiti, se ung cu albus de ou si se presara zahar brun nerafinat deasupra si se aseaza in tava.

Se coc la foc domol pana prind o usoara culoare aurie. Se scot din tava indata ce i-am scos din cuptor, se aseaza pe platou si se servesc dupa ce s-au racit.
Atentie, dau dependenta! (nu glumesc)

ps.... daca doriti se pot lipi cate doi cu gem acrisor (de caise de exemplu) sau se poate face crema de lamaie sau de nuca (ambele sunt gustoase)
si se pot stropi cu ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie