Fursecuri Fragede `Valentina`

Complexitate
redusa
Fursecuri Fragede `Valentina`

Ingrediente

  • 200 unt
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri de zahar
  • coaja si sucul de la o lamaie mare
  • faina cat cuprinde (mie mi-au intrat 12 linguri dar unele au fost mai cu varf altele mai scuturate)
  • esenta de vanilie (optional)
  • zahar nerafinat pentru decor (optional)

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se freaca spumos cu zaharul apoi se adauga galbenusul, se omogenizeaza, se pune esenta de vanilie, coaja rasa si sucul de la lamaie, se omogenizeaza. Se incepe adaugarea fainii, la inceput puteti pune circa 10 linguri de faina dupa care amestecati.

Vedeti cum se prezinta aluatul obtinut, daca e prea moale mai adaugati faina dar tot cate o lingura si amestecati. Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios, dar nu foarte moale. El trebuie lasat la frigider pentru 4 ore sau peste noapte.

Se scoate din frigider, se pune pe masa de lucru si se acopera cu folie alientara dupa care se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime (sau poate ceva mai subtire), se decupeaza forma dorita cu un pahar sau cu formele pentru biscuiti, se ung cu albus de ou si se presara zahar brun nerafinat deasupra si se aseaza in tava.

Se coc la foc domol pana prind o usoara culoare aurie. Se scot din tava indata ce i-am scos din cuptor, se aseaza pe platou si se servesc dupa ce s-au racit.
Atentie, dau dependenta! (nu glumesc)

ps.... daca doriti se pot lipi cate doi cu gem acrisor (de caise de exemplu) sau se poate face crema de lamaie sau de nuca (ambele sunt gustoase)
si se pot stropi cu ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Reteta de tort cu mere si blat pufos
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti