Untul la temperatura camerei se freaca spumos cu zaharul apoi se adauga galbenusul, se omogenizeaza, se pune esenta de vanilie, coaja rasa si sucul de la lamaie, se omogenizeaza. Se incepe adaugarea fainii, la inceput puteti pune circa 10 linguri de faina dupa care amestecati.
Vedeti cum se prezinta aluatul obtinut, daca e prea moale mai adaugati faina dar tot cate o lingura si amestecati. Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios, dar nu foarte moale. El trebuie lasat la frigider pentru 4 ore sau peste noapte.
Se scoate din frigider, se pune pe masa de lucru si se acopera cu folie alientara dupa care se intinde intr-o foaie de 1 cm grosime (sau poate ceva mai subtire), se decupeaza forma dorita cu un pahar sau cu formele pentru biscuiti, se ung cu albus de ou si se presara zahar brun nerafinat deasupra si se aseaza in tava.
Se coc la foc domol pana prind o usoara culoare aurie. Se scot din tava indata ce i-am scos din cuptor, se aseaza pe platou si se servesc dupa ce s-au racit.
Atentie, dau dependenta! (nu glumesc)
ps.... daca doriti se pot lipi cate doi cu gem acrisor (de caise de exemplu) sau se poate face crema de lamaie sau de nuca (ambele sunt gustoase)
si se pot stropi cu ciocolata
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii