Fursecuri cu Nuca Ella

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Nuca Ella

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou intreg
  • coaja si sucul de la o lamaie mare
  • gem de caise
  • nuca pisata pentru decor
  • albus de ou pentru uns

Mod de preparare

Faina si untul se pun intr-un castron si se freaca intre palmi pana se formeaza faramituri de aluat, se adauga apoi zaharul pudra, oul si coaja si zeama de lamaie si se framanta sa fie un aluat potirvit. Se inveleste i folie si se da la frigider putin. Eu de regula pregatesc aluatul seara si coc a doua zi cand am timp.

Se intinde o foaie de aluat subtire (2-3 mm) si se taie cu ajutorul unui pahar de vin (sau forma de taiat biscuiti). Dupa ce ati taiat toate rotocoalele de aluat, o jumatate din ele se mai decupeaza odata, pe mijloc, cu un degetar sau cu o alta forma de taiat biscuiti dar mult mai mica. Se ung cu albus de ou rotocoalele decupate pe mijloc si apoi se presara nuca pisata peste ele.

Se coc toate la foc potrivit pana devin aurii. Se scot, se lasa la racit si apoi se fac perechi, lipindu-le cu gem de caise. Se pudreaza cu zahar praf simplu sau amestecat cu vanilie si coaja de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura