Fursecuri cu Migdale

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 300 g zahar
  • 3 oua
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • fulgi de migdale sau alune maruntite

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si ouale sa se topeasca cat mai bine zaharul. Se pastreaza un albus pentru uns fursecurile. Se adauga esente, un varf de cutit sare, si praful de copt amestecat cu faina. Se amesteca si se baga aluatul la frigider cam 30-40 min.

Se scoate aluatul de la rece si se formeaza in palme bilute care se aplatizeaza. Se aseaza in tava de copt fara sa ungeti sau tapeta. Cu o pensula, se ung cu albus si se presara deasupra ce aveti prin casa: alune, nuci, fulgi de migdale sau stafide. Aveti grija sa lasati spatiu destul de mare intre fursecuri pentru ca la caldura o sa se intinda. Se baga in cuptorul incalzit pana se rumenesc.

Sunt delicioase! Incercati!
Nu va stresati daca nu sunt bilutele perfect aplatizate sau rotunde. Ca sa nu se lipeasca aluatul de maini, udati-va mainile cu apa. Pastrati-le acoperite dupa coacere ca sa nu se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici