Se freaca untul cu zaharul si ouale sa se topeasca cat mai bine zaharul. Se pastreaza un albus pentru uns fursecurile. Se adauga esente, un varf de cutit sare, si praful de copt amestecat cu faina. Se amesteca si se baga aluatul la frigider cam 30-40 min.
Se scoate aluatul de la rece si se formeaza in palme bilute care se aplatizeaza. Se aseaza in tava de copt fara sa ungeti sau tapeta. Cu o pensula, se ung cu albus si se presara deasupra ce aveti prin casa: alune, nuci, fulgi de migdale sau stafide. Aveti grija sa lasati spatiu destul de mare intre fursecuri pentru ca la caldura o sa se intinda. Se baga in cuptorul incalzit pana se rumenesc.
Sunt delicioase! Incercati!
Nu va stresati daca nu sunt bilutele perfect aplatizate sau rotunde. Ca sa nu se lipeasca aluatul de maini, udati-va mainile cu apa. Pastrati-le acoperite dupa coacere ca sa nu se intareasca.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii