Se freaca untul cu zaharul si ouale sa se topeasca cat mai bine zaharul. Se pastreaza un albus pentru uns fursecurile. Se adauga esente, un varf de cutit sare, si praful de copt amestecat cu faina. Se amesteca si se baga aluatul la frigider cam 30-40 min.
Se scoate aluatul de la rece si se formeaza in palme bilute care se aplatizeaza. Se aseaza in tava de copt fara sa ungeti sau tapeta. Cu o pensula, se ung cu albus si se presara deasupra ce aveti prin casa: alune, nuci, fulgi de migdale sau stafide. Aveti grija sa lasati spatiu destul de mare intre fursecuri pentru ca la caldura o sa se intinda. Se baga in cuptorul incalzit pana se rumenesc.
Sunt delicioase! Incercati!
Nu va stresati daca nu sunt bilutele perfect aplatizate sau rotunde. Ca sa nu se lipeasca aluatul de maini, udati-va mainile cu apa. Pastrati-le acoperite dupa coacere ca sa nu se intareasca.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii