Fursecuri cu Ciocolata (I)

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Ciocolata (I)

Ingrediente

  • Pentru 35 buc:
  • -150 g faina
  • -125 g unt la temperatura camerei
  • -40 g amidon
  • -80 g zahar pudra
  • -2 linguri cacao
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1 varf de sare
  • -2 galbenusuri
  • Umplutura:
  • -150 g ciocolata de buna calitate
  • -1 lingura smantana pentru frisca sau lapte
  • Pentru decor:
  • - 4-5 linguri zahar tos

Mod de preparare

Cerneti intr-un bol faina impreuna cu praful de copt, cacao, amidon si sare.

Amestecati-le cu untul moale taiat bucatele, galbenusurile, zaharul pudra si framantati bine pana se obtine un aluat omogen.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Impartiti aluatul in bucatele mici de circa 14-15 g fiecare si dati-le forma rotunda.

Tavaliti fiecare biluta, pe jumatate, prin zahar tos si asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea trecuta prin zahar in sus.

Faceti cate o gropita in mijloc cu ajutorul unui degetar.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 15 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte.

Lasati-le in tava 5 min sa se racoreasca, apoi scoateti-le pe un gratar si lasati la racit.

Intre timp, topiti pe bain-marie ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca sau laptele.
Umpleti fiecare gropita cu ciocolata calduta si lasati apoi pana se intareste.

Serviti-le pe un platou, eventual alaturi de alte tipuri de fursecuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Drob de pui
3
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Gofre cu zmeura
4
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert cozonac cu aluat oparit
Bucataras.RO

Desert cozonac cu aluat oparit

Foarte mult mi-a plăcut cum a ieșit acest cozonac cu aluat opărit și umplutură de cacao cu nucă! Aluatul opărit...

Desert cozonac cu aluat oparit
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute