Fursecuri cu Ciocolata (I)

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Ciocolata (I)

Ingrediente

  • Pentru 35 buc:
  • -150 g faina
  • -125 g unt la temperatura camerei
  • -40 g amidon
  • -80 g zahar pudra
  • -2 linguri cacao
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1 varf de sare
  • -2 galbenusuri
  • Umplutura:
  • -150 g ciocolata de buna calitate
  • -1 lingura smantana pentru frisca sau lapte
  • Pentru decor:
  • - 4-5 linguri zahar tos

Mod de preparare

Cerneti intr-un bol faina impreuna cu praful de copt, cacao, amidon si sare.

Amestecati-le cu untul moale taiat bucatele, galbenusurile, zaharul pudra si framantati bine pana se obtine un aluat omogen.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Impartiti aluatul in bucatele mici de circa 14-15 g fiecare si dati-le forma rotunda.

Tavaliti fiecare biluta, pe jumatate, prin zahar tos si asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea trecuta prin zahar in sus.

Faceti cate o gropita in mijloc cu ajutorul unui degetar.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 15 min, la 180 grade sau pana ce sunt coapte.

Lasati-le in tava 5 min sa se racoreasca, apoi scoateti-le pe un gratar si lasati la racit.

Intre timp, topiti pe bain-marie ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca sau laptele.
Umpleti fiecare gropita cu ciocolata calduta si lasati apoi pana se intareste.

Serviti-le pe un platou, eventual alaturi de alte tipuri de fursecuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.