Frunze de Ciocolata

Complexitate
redusa
Frunze de Ciocolata

Ingrediente

  • Frunze proaspete de trandafiri (in cazul nostru)
  • ciocolata alba (in cazul de fata, dar se poate folosi si ciocolata maro)
  • un strop de unt
  • pensula
  • colorant alimentar verde

Mod de preparare

Frunzele proaspat culese, se spala bine si se pun intre doua servetele ca sa scoatem apa din ele.

Intre timp, pe baia de aburi se pune ciocolata (cantitatea depinde de cate frunze vreti sa faceti). Dupa ce s-a topit, se adauga bucatica mica de unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc, vasul cu ciocolata topita nu se ridica de pe oala cu apa calda, si se aseaza langa frunzele intinse pe masa de lucru.

Pe o hartie pergament sau pe o hartie de copt, se aseaza frunzele cu fata in jos si dosul in sus, ca sa avem partea mai poroasa a frunzei si nervurile spre noi.

Cu o pensula se ia din ciocolata topita si se incepe pictarea frunzelor. Stratul de ciocolata trebuie sa acopere bine frunza, sa nu fie prea gros, dar nici subtire de tot. Se are grija ca ciocolata sa nu depaseasca marginile frunzei (in cazul in care se depaseste marginea, dupa ce dezlipim frunza de ciocolata nu se mai vad dintisorii frunzei). Se lasa la racit (in timpul asta cratita cu ciocolata se tine pe masina de gatit la focul cel mai mic posibil sau se tine doar pe jumatate de flacara). Eu am tinut la frigider circa 5 minute, dupa care am scos tava cu frunze si am trecut la ungerea celui de al doilea strat. Acuma am dat din nou la rece tava. Dupa cateva minute am scos tava de la frigider si am dezlipit frunzele de ciocolata.

Am uitat sa va spun ca dupa ce s-a topit ciocolata am adaugat culoarea alimentara (se foloseste numai din cea de gen gel, nu cea lichida sau praf) si am amestecat bine cu o lingurita.

Pentru garduletul de ciocolata, am luat o hartie pergment, am desenat pe ea marimea si forma pe care am vrut sa o dau. Am topit ciocolata pe baia de abur (acuma nu am pus nici un strop de unt). Apoi cu ajutorul unei spatule am intins ciocolata pe formele desenate si am lasat la racit. Dupe racire am taiat cu un cutit dreptunghiurile dorite si le-am lipit pe marginea tortului. Ca sa nu cada, sau sa se dezlipeasca am legat cu o bentita de rafie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola