Frunze de Ciocolata

Complexitate
redusa
Frunze de Ciocolata

Ingrediente

  • Frunze proaspete de trandafiri (in cazul nostru)
  • ciocolata alba (in cazul de fata, dar se poate folosi si ciocolata maro)
  • un strop de unt
  • pensula
  • colorant alimentar verde

Mod de preparare

Frunzele proaspat culese, se spala bine si se pun intre doua servetele ca sa scoatem apa din ele.

Intre timp, pe baia de aburi se pune ciocolata (cantitatea depinde de cate frunze vreti sa faceti). Dupa ce s-a topit, se adauga bucatica mica de unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc, vasul cu ciocolata topita nu se ridica de pe oala cu apa calda, si se aseaza langa frunzele intinse pe masa de lucru.

Pe o hartie pergament sau pe o hartie de copt, se aseaza frunzele cu fata in jos si dosul in sus, ca sa avem partea mai poroasa a frunzei si nervurile spre noi.

Cu o pensula se ia din ciocolata topita si se incepe pictarea frunzelor. Stratul de ciocolata trebuie sa acopere bine frunza, sa nu fie prea gros, dar nici subtire de tot. Se are grija ca ciocolata sa nu depaseasca marginile frunzei (in cazul in care se depaseste marginea, dupa ce dezlipim frunza de ciocolata nu se mai vad dintisorii frunzei). Se lasa la racit (in timpul asta cratita cu ciocolata se tine pe masina de gatit la focul cel mai mic posibil sau se tine doar pe jumatate de flacara). Eu am tinut la frigider circa 5 minute, dupa care am scos tava cu frunze si am trecut la ungerea celui de al doilea strat. Acuma am dat din nou la rece tava. Dupa cateva minute am scos tava de la frigider si am dezlipit frunzele de ciocolata.

Am uitat sa va spun ca dupa ce s-a topit ciocolata am adaugat culoarea alimentara (se foloseste numai din cea de gen gel, nu cea lichida sau praf) si am amestecat bine cu o lingurita.

Pentru garduletul de ciocolata, am luat o hartie pergment, am desenat pe ea marimea si forma pe care am vrut sa o dau. Am topit ciocolata pe baia de abur (acuma nu am pus nici un strop de unt). Apoi cu ajutorul unei spatule am intins ciocolata pe formele desenate si am lasat la racit. Dupe racire am taiat cu un cutit dreptunghiurile dorite si le-am lipit pe marginea tortului. Ca sa nu cada, sau sa se dezlipeasca am legat cu o bentita de rafie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar

Prajitura la pahar
Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza

Salata de cruditati cu maioneza
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
2
Sosuri

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata

Mujdei de Usturoi cu Rosii si Verdeata
Supa de curcan cu galuste
3
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Chiftelute din somon
Bucataras.RO

Chiftelute din somon

Cand va saturati de chiftelutele clasice din carne de porc, vita sau pui, va propun sa le faceti si pe acestea din somon....

Chiftelute din somon
Prajitura Tosca
Culinar.RO

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Chec cu afine si merisoare
Gustos.RO

Chec cu afine si merisoare

Chec cu afine si merisoare