Frunze de Ciocolata

Postat pe: 27-09-2010
(9)

Ingrediente

Frunze proaspete de trandafiri (in cazul nostru)
ciocolata alba (in cazul de fata, dar se poate folosi si ciocolata maro)
un strop de unt
pensula
colorant alimentar verde

Mod de preparare

Frunzele proaspat culese, se spala bine si se pun intre doua servetele ca sa scoatem apa din ele.

Intre timp, pe baia de aburi se pune ciocolata (cantitatea depinde de cate frunze vreti sa faceti). Dupa ce s-a topit, se adauga bucatica mica de unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc, vasul cu ciocolata topita nu se ridica de pe oala cu apa calda, si se aseaza langa frunzele intinse pe masa de lucru.

Pe o hartie pergament sau pe o hartie de copt, se aseaza frunzele cu fata in jos si dosul in sus, ca sa avem partea mai poroasa a frunzei si nervurile spre noi.

Cu o pensula se ia din ciocolata topita si se incepe pictarea frunzelor. Stratul de ciocolata trebuie sa acopere bine frunza, sa nu fie prea gros, dar nici subtire de tot. Se are grija ca ciocolata sa nu depaseasca marginile frunzei (in cazul in care se depaseste marginea, dupa ce dezlipim frunza de ciocolata nu se mai vad dintisorii frunzei). Se lasa la racit (in timpul asta cratita cu ciocolata se tine pe masina de gatit la focul cel mai mic posibil sau se tine doar pe jumatate de flacara). Eu am tinut la frigider circa 5 minute, dupa care am scos tava cu frunze si am trecut la ungerea celui de al doilea strat. Acuma am dat din nou la rece tava. Dupa cateva minute am scos tava de la frigider si am dezlipit frunzele de ciocolata.

Am uitat sa va spun ca dupa ce s-a topit ciocolata am adaugat culoarea alimentara (se foloseste numai din cea de gen gel, nu cea lichida sau praf) si am amestecat bine cu o lingurita.

Pentru garduletul de ciocolata, am luat o hartie pergment, am desenat pe ea marimea si forma pe care am vrut sa o dau. Am topit ciocolata pe baia de abur (acuma nu am pus nici un strop de unt). Apoi cu ajutorul unei spatule am intins ciocolata pe formele desenate si am lasat la racit. Dupe racire am taiat cu un cutit dreptunghiurile dorite si le-am lipit pe marginea tortului. Ca sa nu cada, sau sa se dezlipeasca am legat cu o bentita de rafie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Frunze de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

strumph
•  24.02.2010 23:49:53

interesant

pupi
•  21.02.2010 02:44:26

d_dana_a. cu multa placere si spor la treaba.....pupici

d_dana_a
•  20.02.2010 22:31:41

multumesc de reteta...imi place foarte mult

anadaa
•  20.02.2010 17:43:44

Buna.Felicitari [ptr formele realizate, sunt deosebite.Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar, ciocolata daca o lasi la racit devine casanta mai ales ca nu ai adaugat nimica in ea.Cicolata se taie calduta.Toate cele bune.

pupi
•  15.02.2010 19:27:42

am sa iti scriu un mesaj ( PM) dar nu am tim azi ....maine am sa iti scriu detailat ....
...se poate face din bomobane jeleu , din crema, din pasta speciala de zahar , sau din fondant....
am sa iti au toate undicatiile de rigoare ....acuma trebuie sa fug la lucru

elyya
•  15.02.2010 12:35:40

o reteta ptr,.confectionat trandafirasi ..stii
am auzit cum ca s-ar face si din caramele ,intinse cu sucitorul si date forma de trandafirasi...
tu poti sa-mi dai alta reteta
merci ..si felicitari

pupi
•  06.01.2010 20:19:32

dumiany, e bine atunci cand poti ajuta si invata pe altii , pentru mine asta este o placere.....mersi

dumiany
•  06.01.2010 17:33:08

multumim..datorita voua mai invatam si noi.

lucia_bp
•  02.08.2009 08:51:45

Ai atata talent !
Sunt nemaipomenit de aspectuoase si deosebite !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Frunze de Ciocolata