Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii subtiri; se curata prunele de simburi si se taie in sferturi; fructele se pun intr-o farfurie nu prea adinca si se stropesc cu zeama de lamiie. Se pune untul intr-o tigaie impreuna cu zaharul, se amesteca pina ce zaharul se dizolva; se adauga fructele si alunele taiate marunt; se lasa in jur de 8-10 minute, amestecind din cind in cind, pina capata o culoare aurie. Se asaza fructele in farfurie si se toarna sosul ramas deasupra.
Se servesc cu frisca sau cu inghetata.
Am facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeuraInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii